Archief van
Maand: mei 2016

Recensie: Een heel leven van Robert Seethaler

Recensie: Een heel leven van Robert Seethaler

“Ze loopt over de berg en sluipt door het dal. Ze komt wanneer ze wil en haalt wat ze nodig heeft. Ze heeft geen gezicht en geen stem. De Koude Vrouw komt en neemt en gaat. Dat is alles. In het voorbijgaan grijpt ze je en neemt je mee en stopt je ergens in een gat”

Vanaf zijn vierde woont Andreas Egger als pleegkind bij zijn oom tussen de bergen in Oostenrijk. Hij wordt geslagen wanneer hij niet hard genoeg zijn best doet, en door deze mishandelingen gaat hij later kreupel door het leven. Egger werkt hard, leert liefde kennen - verliest deze ook weer - en leeft een simpel leven. Oostenrijkse schrijver Robert Seethaler beschrijft Eggers volledige leven in deze korte doch mooie roman.

Lees Meer Lees Meer

Recensie: De Onervarenen van Joke van Leeuwen

Recensie: De Onervarenen van Joke van Leeuwen

“Hoe zou u, na mislukt oogsten, in verpaupering uw dagen slijtend, nog een toekomst kunnen geven aan uw kinderen en kindskinderen? Door naar een van de vruchtbaarste landen ter wereld te vertrekken, een land waar men uw aanwezigheid toejuicht!”

Odile en haar man Koben worden door hun pachtheer gedwongen hun boerderij te verlaten. Ze hebben weinig hoop op een fatsoenlijk leven en daarom besluiten ze in te gaan op al die advertenties die ze gezien hebben: ze gaan mee de zee over, op naar een vruchtbaar land, waar hen vanalles goeds te wachten zou staan.

Lees Meer Lees Meer

Recensie: As in Tas van Jelle Brandt Corstius

Recensie: As in Tas van Jelle Brandt Corstius

“Ik was trots op mijn originele vader die zich nooit iets aantrok van wie of wat dan ook, die magische ontdekkingen deed met woorden, die mij en mijn twee zussen opvoedde, de eerste computer in Nederland in elkaar zette en die als je het mag geloven ook het internet heeft uitgevonden.”

Elk jaar maakt Jelle een fietstocht met zijn vader Hugo. Een tocht van maximaal twee dagen (anders kregen ze ruzie) met bestemming onbekend. Dit jaar is alles een beetje anders: de bestemming ís bekend, de tocht duurt ongeveer twee weken, en zijn vader reist mee in de fietstas. Hugo is namelijk twee maanden eerder overleden, en Jelle is vastberaden de as naar Zuid-Frankrijk te brengen en daar uit te strooien. In As in Tas vertelt Jelle over deze tocht, maar vooral over zijn eigenaardige en excentrieke vader.

Lees Meer Lees Meer

Een nieuwe start

Een nieuwe start

Eind vorig jaar ben ik begonnen met het schrijven van recensies in het Nederlands. Ik had al jaren een Engels blog, maar vond het tijd om ook mijn Nederlands te ontwikkelen. Ik nam een bieb-abonnement, en sindsdien kon ik elke week een nieuwe recensie plaatsen op suusleest.blogspot.nl. Nu is het tijd voor de volgende stap: suusleest.com.

Op deze website ga ik uiteraard wederom recensies plaatsen: elke dinsdag een nieuwe. Mijn oude recensies zal ik gaan herschrijven en zo vaak mogelijk op vrijdag hier publiceren. Ik hoop dan ook nog wat tijd over te hebben voor andere ideeën, maar hieraan ga ik geen vaste dag binden.

Misschien kom je hier via mijn oude blog en ken je me dus al, maar mocht je geen idee hebben wie ik ben, check dan deze pagina. Verder kun je me volgen op twitter en instagram en als je geen enkele post van mij wilt missen, kun je je in de sidebar opgeven voor een melding via de mail.

Kom dinsdag terug om te zien welk boek ik deze week heb gelezen en wat ik ervan vond!

 

Spring naar de toolbar