Archief van
Maand: juli 2016

Recensie: Het kleine leven van Norbert Jones van Marloes Kemming

Recensie: Het kleine leven van Norbert Jones van Marloes Kemming

“In een wereld waarin veel vergeten werd, had Norbert voorwerpen gevonden die bewaard moesten blijven. Omdat ze hoordHet kleine leven van norbert jones marloes kemmingen bij wat geweest was of bij wat had kunnen zijn. Bij hem hoorden en bij haar. Hij wilde het zich wel herinneren elk moment. Maar wat hij vergeten was in zijn streven het verleden te behouden, was dat hij zelf ook eens verleden zou worden”

De 77-jarige Norbert Jones leeft een simpel leven. Maar hij is al oud en realiseert zich dat hij niet heel lang meer te leven heeft. Daarom besluit hij zijn verzameling van 19.000, onwillekeurig lijkende, objecten te verkopen. Zijn garage waarin al deze spullen staan, wordt nu een nostalgiewinkel. Norbert verkoopt echter niets zomaar: de koper moet een geloofwaardig verhaal hebben met een goed doorgronde reden waarom dat specifieke object aan hem verkocht moet worden. Hierdoor wordt het een verhaal over passie, maar ook leren we Norbert en zijn nostalgische gevoelens en verdriet beter kennen.

Lees Meer Lees Meer

Recensie: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

Recensie: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

“Uiteindelijk schreef ze voorzichtig met Tipp-Ex op haar kei: ‘Heel veel geluk Cavia.’ Er paste geen komma meer tussen, waardoor het leek of ze zichzelf geluk wenste”. 

Paulien Cornelisse is vooral bekend om haar liefde voor taal. Daar schreef ze al twee boeken over en nu was het tijd voor een roman.

Een roman over een cavia. Een cavia die doodnormaal op de communicatieafdeling van een niet nadergenoemd bedrijf werkt. We leren de collega’s van Cavia kennen, maar langzaam komen we ook meer te weten over haar priveleven.

Lees Meer Lees Meer

Spring naar de toolbar