Juni 2016: weer een maand voorbij

De maand juni is alweer voorbij. Tijd om te kijken wat dit voor een maand was!

De beste boeken.

In de maand juni heb ik vijf boeken gelezen. Van deze vijf heb ik nog geen gerecenseerd, maar binnenkort zullen de recensies ook op dit blog komen. Wel wil ik vast mijn twee favorieten uitlichten:

  • Meester Mitraillette van Jan Vantoortelboom. Een prachtig boek over een schoolmeester, over zijn jeugd, over zijn leerlingen en over zijn dood.
  • Al mijn vrienden zijn superhelden van Andrew Kaufman. Absurdistisch verhaal dat laat zien hoe liefde alles overwint.

 

De beste muziek. 

Via Spotify probeer ik zo vaak mogelijk nieuwe muziek te ontdekken. Dit kunnen cd’s zijn die nieuw zijn uitgekomen, maar ook oude muziek die ik nog niet kende. Vandaag raad ik aan:

  • All My Demons Greeting Me As A Friend van AURORA. Het debuutalbum van deze Noorse zangeres is magisch. Ze heeft een prachtige stem en een typische klank. Moeilijk te categoriseren, maar geweldig.
  • Oz van Missy Higgins. Dit is een cd met prettige muziek voor op de achtergrond, maar het wordt pas echt goed wanneer je ook naar de tekst gaat luisteren. Een verhalende cd.

Het beste eten. 

Ik eet graag en veel. Het liefst ongezond. Om toch een beetje beter te leven, ben ik een tijdje geleden begonnen met gezonder lunchen. Elke dag een bakje magere yoghurt met drie stuks fruit en een beetje muesli mee naar het werk. En dan proberen niets tussendoor te eten. Tot nu toe gaat het best goed en ik moet eerlijk zeggen dat het ook nog eens lekker is.

Het beste drinken. 

Ik drink vooral vele thee. Heel veel thee. In de maand juni is mijn voorraad aan Earl Grey (van Pickwick) opeens in een rap tempo erdoorheen gegaan. Ik was altijd meer fan van de aparte smaakjes thee. Nooit geweten dat deze standaard thee zo kruidig en vol kon smaken.  

Het beste overige. 

De afgelopen maand was Pinkpop! Dit was uiteraard weer een geweldig festival. Ondanks het slechte weer was ik toch verbrand (!) en heb ik ontzettend genoten van de bands. Het meest verrassende optreden was dat van Lucky Fonz III (Nederlandse singer-songwriter).  Ik moet eerlijk zijn dat ik zijn muziek pas ben gaan luisteren toen hij aangekondigd was voor Pinkpop, maar ik was meteen verkocht. Sommige nummers zijn hilarisch, andere zijn juist weer serieus en aangrijpend. Ik wist niet goed wat ik van zijn optreden moest verwachten, maar ik wist wel dat ik vooraan wilde staan. Dus daar stond ik ook. En het werd een feest. Zijn Linde met een E werd door iedereen meegezongen en Leugens kwam weer keihard binnen. De zanger zelf, die had ook ontzettend veel plezier om daar te mogen staan, en dat liet hij ook constant merken. Wat een toffe gast.
Verder ook erg genoten van Bear’s Den, Lukas Graham, The Struts, Rammstein, Walk off the Earth, Skunk Anansie, Tom Odell, Jungle by Night en Paul McCartney.

 

Plannen voor Juli? 

Een festival, vakantie en heel veel lezen!

 

Volg me op twitter en instagram! Dan weet jij al veel eerder wat in de maand juli zoal gebeurd is!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven