Zomerse Leestip: 3 boeken voor op vakantie

De kalender vertelt ons dat het zomer is. Het mooie weer laat nog even op zich wachten, maar waarschijnlijk gaat toch een groot deel van jullie binnenkort op vakantie! Daarom wil ik jullie alvast een aantal mooie boeken aanraden die ideaal zijn voor tijdens de zomervakantie. 

 •    Verloren vrouw  van Gillian Flynn.
  Deze thriller van 555 pagina’s sleept je mee met Nick Dunne, die op een dag thuiskomt en zijn vrouw niet meer vindt. Ze is ontvoerd, dat is zeker, maar door wie? Het duurt niet lang voordat Nick zelf hoofdverdachte is. We ervaren het verhaal door zijn ogen, en gaan steeds meer twijfelen over zijn onschuld.Verloren vrouw is zo spannend dat je soms vergeet waar je bent. Ideaal dus voor de thuisblijvers die
  toch nog even aan het echte leven willen ontsnappen.
 •    De waanzinnige boomhut van Andy Griffiths.
  Neem je je kinderen mee op vakantie en wil je ze graag stil hebben? Neem een aanta
  l boeken mee uit de Waanzinnige boomhut-reeks mee. De jongste kinderen kunnen genieten van de leuke plaatjes, de wat oudere kunnen de verhalen erbij ook zelf lezen. De titel omschrijft precies waar de verhalen over gaan: een fantastische boomhut die dingen kan die je van een boomhut niet zou verwachten.
 •  De verwarde cavia van Paulien Cornelisse.
  Dit is het perfecte boekje voor mensen die in hun vakantie stiekem toch het werk missen. Het is een korte roman waarin je het leven volgt van een cavia, die dag in dag uit naar haar kantoorbaan gaat. Het is hilarisch en herkenbaar, en vreemd genoeg ga je je ook identificeren met Cavia. Ook gemaakt voor zij die eigenlijk helemaal nooit lezen: dit boekje lees je met gemak binnen een paar uur uit.

Zelf ga ik ook nog een paar dagen op vakantie en ik denk dat ik me dit jaar maar eens gaan wagen aan A Game of Thrones, het eerste boek in de A  Song of Ice and Fire-serie van George R.R. Martin. Of heb jij een aanrader voor mij?

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven