Recensie: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

“Uiteindelijk schreef ze voorzichtig met Tipp-Ex op haar kei: ‘Heel veel geluk Cavia.’ Er paste geen komma meer tussen, waardoor het leek of ze zichzelf geluk wenste”. 

Paulien Cornelisse is vooral bekend om haar liefde voor taal. Daar schreef ze al twee boeken over en nu was het tijd voor een roman.

Een roman over een cavia. Een cavia die doodnormaal op de communicatieafdeling van een niet nadergenoemd bedrijf werkt. We leren de collega’s van Cavia kennen, maar langzaam komen we ook meer te weten over haar priveleven.

Het verhaal doet er niet echt aan toe. Hoewel er wel ontwikkeling in zit, gaat het toch vooral om de personages en de dialogen. Deze personages zijn erg realistisch, en niet alleen mensen die net als Cavia op kantoor werken zullen herkenbare scenario’s tegenkomen.

Het zou geen boek over taal zijn, maar stiekem is het dat toch een beetje. Dit omdat je weet dat Cornelisse vast ontzettend veel heeft nagedacht over alles wat er geschreven staat. Elk woordje staat er met een reden. Dat maakt het interessant, want op het eerste gezicht lijken het juist zulke simpele, alledaagse dialogen of gedachtegangen.

Kort maar krachtig. Ontzettend leuk, herkenbaar, simpel en mooi. Ik raad het aan.

Titel: De verwarde cavia  ||  Auteur: Paulien Cornelisse  ||  Jaar: 2016  || Pagina’s: 190
Uitgeverij: zelf uitgegeven
Koop dit boek
Follow

Eén gedachte over “Recensie: De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven