Oktober 2016: weer een maand voorbij

 

Het lijkt een trend te worden, (bijna) alleen nog maar berichten over de voorgaande maand en geen recensies meer. Ik kan het je beloven: vanaf nu ga ik écht meer schrijven. Maar eerst toch eerst een stukje over oktober, want, lieve lezer, het is alweer november…

Behalve dat ik niet veel geschreven heb, heb ik ook erg weinig gelezen, film gekeken of muziek geluisterd.

Van de twee boeken die ik gelezen heb, was er één het boek van de maand van “De wereld draait door”: Selma van Carolijn Visser. Deze zal ik later deze maand recenseren, maar ik kan vast verklappen dat, hoewel het een prima werk was, ik het niet volslagen geweldig vond zoals de panelleden.
Het andere boek heb ik niet eens echt gelezen: dit was een luisterboek. Via audible luister ik tegenwoordig tijdens huishoudelijke taken naar boeken, om zo minder tijd te verdoen met YouTube filmpjes (begrijp me niet verkeerd, YouTube heeft goede content, maar láng niet alles).

Afgelopen maand heb ik vooral oude vertrouwde muziek geluisterd - geen nieuwe bandjes leren kennen en amper nieuwe releases van artiesten die ik al kende. Wel kwam de nieuwe cd van The Pretty Reckless uit, maar hier heb ik pas één keer naar geluisterd. Het klinkt best goed, maar een echt oordeel kan pas komen wanneer ik het vaker heb gehoord.

We, mijn vriend en ik, hebben eindelijk een nieuwe spiegelreflexcamera gekocht. Met eindelijk bedoel ik dat zijn camera al lang stuk was en hij al een tijdje een nieuwe wilde. Ik heb nooit écht gefotografeerd, maar wil dit toch wel gaan leren. Ik heb nog maar een beetje geëxperimenteerd, maar ik heb er zin in!

Hoewel het - buiten werk om - een ontzettend luie en onproductieve maand was, heb ik niet alleen maar thuis gezeten. Ik ben zelfs een paar dagen van huis geweest! Het eerste weekend van de herfstvakantie (niet dat ik herfstvakantie heb, maar met een vriend in het onderwijs word je hier toch altijd aan herinnerd) zijn vriendlief en ik met een ander stel gezellig naar Center Parcs geweest. Eten, spelletjes en gezelligheid stonden centraal. Bovendien zijn we nog een dagje naar de dierentuin geweest!

Oktober is de maand van het oktoberfeest. In Duitsland begint dit in september, maar in Limburg vieren wij dit medio Oktober. Grote biertenten, veel artiesten, een kermis en heel veel bier. Ik ga hier nooit naar toe, maar dit jaar ben ik toch één avond even gaan snoepen. Het weekend waren we dus weg, dus zijn we op de laatste dag geweest. Gezellig, maar alsnog niet mijn ding.

De laatste dag van de maand was Maarten van Rossem in het theater in Heerlen. Toen we hier een aantal maanden geleden achterkwamen, konden mijn vriend en ik natuurlijk niets anders doen dan kaartjes kopen. Maandag was het dan eindelijk zo ver. Niet wetend wat we moesten verwachten, zaten we vol spanning in de zaal. Het bleek een combinatie van een theatercollege en een cabaretvoorstelling. Briljante man, die meneer Van Rossem.

Nu is het dus alweer november. Een interessante maand: vanaf nu ga ik in plaats van 40 uur nog maar 36 uur werken. Elke woensdagmiddag vrij! Vrij van mijn officiële baan, maar ik ben van plan hard te werken in deze extra uurtjes: keihard schrijven en lezen. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat bevallen en hier zal ik aan het eind van de maand zeker over schrijven. Deze maand kun je dus, beloofd is beloofd, veel meer van mij verwachten! Niet alleen op mijn blog, maar ook op twitter en instagram - vergeet mij daar dus niet te volgen!

 

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven