De drie beste boeken van 2016

Zoals het een ware boekblogger betaamt, onthul ook ik mijn favoriete boeken die ik gelezen heb in 2016. Een kort lijstje, want in 2016 las ik helaas veel middelmatige boeken.

3. Tipping the Velvet van Sarah Waters
(vertaling: Fluwelen begeerte)

Tipping the Velvet volgt een meisje dat op een dag naar het theater gaat, waar ze Miss Kitty Butler - een ‘drag king’ - ziet optreden. Ze raakt volledig in de ban van deze dame waardoor ze snel haar simpele leven als vissersdochter zal opgeven en ook de wereld van acteren gaat ontdekken.
Ik had veel goeds gehoord over Sarah Waters, een moderne schrijfster die vertelt over queer personages die in het victoriaanse tijdperk leven. Toen ik deze roman las, werd ik helemaal verliefd op de personages en op de schrijfstijl van Sarah Waters.

2. I Capture the Castle van Dodie Smith
(vertaling: De dagboeken van Cassandra Mortmain)

Zeventienjarige Cassandra houdt zes maanden een dagboek bij. Hoewel haar leven normaal best rustig is, blijkt 1934 een turbulent jaar voor haar arme maar liefdevolle familie.
Ik was sceptisch over dit boek. Recensies lieten mij weten dat wanneer je van Jane Austen houdt, je deze roman zeker zult omarmen. Ik ben absoluut geen fan van Jane Austen, dus wist bijna zeker dat dit niet mijn soort boek zou zijn. Boy was I wrong.. wat een geweldige (moderne) klassieker. Young Adult met driehoeksverhouding, maar totaal niet zoals we dat tegenwoordig gewend zijn. Geweldig mooi geschreven, met ingewikkelde en mooie personages.

1. The Dumb House van John Burnside
(vertaling: Huis der Stommen)

Als kind hoorde Luke vaak het verhaal van The Dumb House, een experiment dat testte of kinderen tegen wie nooit gepraat werd, toch taal ontwikkelden. Geobsedeerd door dit verhaal, besluit Luke ook zelf te gaan experimenteren…
Luguber, geweldig, intrigerend, bizar en briljant. Dat is The Dumb House. 

 

Wat is voor jou het beste boek van 2016?

Follow

Eén gedachte over “De drie beste boeken van 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven