Nog te lezen: Non-Fictie

Het is weer tijd om te laten zien welke boeken er op mijn kast staan die ik binnenkort wil lezen! Ditmaal duiken we in de non-fictie. Ik lees maar weinig van dit genre en heb er ook niet zo veel, maar alsnog zijn er uiteraard boeken die ik graag wil lezen.

Brief aan de huichelaars die het racisme voeden - Charb.
Het essay geschreven door de man die twee dagen na het voltooien hiervan vermoord werd bij de aanslag op Charlie Hebdo. Over de relatie tussen racisme en het promoten van religie.

The Other Ariel - Lynda K. Bundtzen
Een analyse van de versie van Sylvia Plaths poëzieverzameling Ariel die uitgebracht is door haar man Ted Hughes, vergeleken met haar eigen manuscript. In hoeverre heeft zijn bemoeienis invloed gehad op onze kijk op het leven van dit beroemde schrijversechtpaar?

Hoe Lees ik? - Lidewijde Paris
Lidewijde Paris werkt al ruim vijfentwintig jaar in de boekenwereld en laat in dit boek zien hoe zij boeken leest. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek mij zal helpen een betere recensent te worden. Het wordt dus hoog tijd dat ik deze oppak.

The Problems of Philosophy - Bertrand Russell
Lang geleden aangeraden door een oud collega toen ik hem vertelde dat ik meer wilde weten over filosofie. Een boek van een Nobelprijswinnaar zal mij vast veel leren.

Russische Literatuur - Willem G. Weststeijn
Ik wil al jaren meer Russische literatuur lezen, maar heb altijd het idee gehad dat ik te weinig van Russische cultuur af weet. Ik heb dit boek dan ook gekocht ter introductie, zodat ik enigszins weet waar de schrijvers het over hebben.

Wil je weten welke van deze ik als eerste zal lezen, volg me dan op twitter of instagram!

Follow

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven