Boeken die ik waarschijnlijk nooit zal lezen

Als je chagrijnig bent, is het moeilijk om een leuke, opgewekte blogpost te schrijven. Daarom vandaag een tag waarbij mijn humeur van vandaag wél bij past: “Books I’ll (Probably) Never Read”, orgineel een bookube tag, maar bij dezen ook een blogtag!

 1. Een gehypet boek waarin je niet geïnteresseerd bent.
  Omdat ik niet veel YA lees, kan ik hier makkelijk kiezen voor één van zulke boeken, maar ik heb besloten te kiezen voor een boek dat wel binnen mijn normaal gelezen genres valt: De Nix van Nathan Hill. Waarschijnlijk ben ik afgeknapt omdat het zo’n verschrikkelijk dik boek is, want qua beschrijving klinkt het best als een boek voor mij:
  Samuel Anderson is een schrijver met een writer’s block, een verveelde leraar op een plaatselijke universiteit. Zijn moeder heeft hij niet meer gezien sinds ze hem als kind in de steek liet. Maar dan ziet hij haar, ruim twintig jaar later, op het nieuws, terwijl ze stenen gooit naar een ultraconservatieve politicus.
 2. Een boekenserie waaraan je niet zult beginnen of die je niet zult uitlezen.
  Jaren geleden las ik Shatter Me van Tahereh Mafi. Een youngadult boek dat op zo’n intrigrerende wijze geschreven was, dat ik er helemaal verliefd op werd. Toen ik begon in het tweede boek van de serie, Unravel Me, had ik bijna een teiltje nodig voor alle onnodige en overdreven romantiek. Deze zal ik dus nooit meer oppakken.
 3. Een klassieker waarin je niet geïnteresseerd bent.
  Dit is een moeilijke vraag, omdat ik eigenlijk volhoud dat ik alle klassiekers wel een keer gelezen wil hebben. Als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor de échte klassiekers - de Griekse en Latijnse. Daarin heb ik me nooit zo geïnteresseerd en ik weet er te weinig vanaf om zomaar eentje te gaan lezen.
 4. Een genre dat je niet leest.
  Paranormaal. Ik ben groot fan geweest van Twilight en The Mortal Instruments, hoor, maar het is niet meer zo mijn ding.
 5. Een boek in je kast die je waarschijnlijk niet zult lezen.
  Weer een moeilijke, omdat ik ook hier altijd gezegd heb dat ik écht wel alle boeken ga lezen die ik in mijn kast heb staan. Met verhuizen onlangs heb ik nog een paar boeken die ik nooit zal gaan lezen in dozen gestopt, dus nu is de keuze nog moeilijker. Ik kies dan maar voor O. Henry’s bundel van korte verhalen. Ik ben geen fan van korte verhalen en dit is ook nog een bundel van ruim 700 pagina’s. Grote kans dus dat ik deze nooit ga lezen.

Welk boek in jouw boekenkast zal jij nooit lezen?

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven