Archief van
Maand: juli 2017

5 beste boeken van 2017 tot nu toe

5 beste boeken van 2017 tot nu toe

Afgelopen zondag heb ik een korte update gegeven over hoe mijn lezen in 2017 tot nu toe is gegaan. Ook had ik beloofd vandaag een top vijf met jullie te delen! (let op, dit zijn niet per se boeken die uitkwamen in dit jaar - het gaat om boeken die ik in 2017 gelezen heb).

5. De ondraaglijke lichtheid van het bestaan
Een roman over liefde, het ontbreken daarvan en de filosofie van het leven. Prachtig geschreven en zet je aan het denken. Zeker geen luchtige en snelle roman, maar wel een aanrader als je opzoek bent naar wat meer filosofie in je fictie.

4. Oryx & Crake
Dystopie over menselijke goden en de toekomst van de natuur- en scheikunde. Deel 1 in een trilogie waarvan ik de rest nog niet gelezen heb, maar deze staan zeker op mijn lijstje. Enigszins bizar, maar daardoor niet minder belangrijk.

3. Mijn naam is Leon
Over 9-jarige Leon die samen met zijn broertje weggehaald wordt bij zijn moeder. Met thema’s als racisme en het pleegsysteem is het ontzettend relevant, ook al speelt het zich af in de jaren 80. Verdrietig, maar ook hoopgevend. (recensie)

2. De wonderjaren van Billy Marvin
Waarin eerste verliefdheid en gamen centraal staat. Schattig en lief, maar soms ook heftig en bedroevend.(recensie)

1. Nacht
Indrukwekkende autobiografie van een jongen die concentratiekampen overleefde. Verschrikkelijk en hartverscheurend, maar ontzettend mooi en vooral belangrijk.

Wat is jouw favoriete boek van 2017 tot dusver?

 

 

Spring naar de toolbar