Halverwege 2017

Wat vliegt het jaar voorbij! We zitten nu alweer in juli, dus het wordt tijd eens te kijken wat we dit jaar al allemaal gelezen hebben.

In totaal heb ik twintig boeken gelezen in de eerste zes maanden van dit jaar. Dat is meer dan ik dacht te gaan lezen in het hele jaar, dus hier ben ik zeker blij mee. Ook vielen de meeste boeken prima binnen mijn smaak: ik gaf er twee 5 sterren, vier 4,5, vier 4, drie 3,5 en twee 3 sterren. De boeken die ik 2 sterren gaf, waren Daddy Love van Joyce Carol Oates en The Circle van Dave Eggers. Zeker twee boeken waarin ik erg teleurgesteld was. 1 ster gaf ik aan Bij Zonsondergang van Norah Roberts, een boek dat domweg niet voor mij was weggelegd.

Gemiddeld waren de boeken 254 pagina’s lang (best kort, dus) en in totaal las ik 5074 bladzijdes en luisterde ik 23 uur aan luisterboeken (plus nog eens 16 uur , maar dat boek is dus nog niet uit).

Alle boeken vielen onder de leeftijdscategorie ‘volwassenen’, en het grootste deel was fictie. Toch las ik ook vijf non-fictieboeken.

Elf boeken waren geschreven door mannen en negen door vrouwen, dus dit loopt mooi gelijk op.

Al met al ben ik tevreden over het jaar tot dusver. Hopelijk lees ik ook in de tweede helft veel goede boeken. Wil je weten welke boeken ik tot nu toe het beste vond? Kom woensdagavond nog even terug, want omstreeks 19:00 maak ik hier mijn top 5  van 2017 (tot nu toe) bekend!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven