Archief van
Maand: augustus 2017

Recensie: Ik ben Eleanor Oliphant

Recensie: Ik ben Eleanor Oliphant

Deze recensie verscheen eerder op hebban.nl

Het gaat goed met Eleanor Oliphant. Ze heeft haar leven perfect onder controle: ze gaat elke dag naar haar werk, weet precies welke kleding ze wanneer moet dragen en ook haar maaltijden staan van dag tot dag vast. Haar structurele weekschema lost ze in de weekenden af met wodka en slaap - de perfecte balans. Als haar routine in de war wordt geschopt wanneer een oude man op straat onwel wordt en zij en een collega deze man helpen, beseft Eleanor dat haar leven misschien niet zo vlekkeloos is als ze dacht.

De eerste paar hoofdstukken van Ik ben Eleanor Oliphant lijken ontzettend voorspelbaar. Ze scheppen verwachtingen en aannames die al gauw voor verveling kunnen zorgen. Maar af en toe wordt een tipje van de sluier opgelicht, waardoor langzaam maar zeker duidelijk wordt dat het verhaal zomaar een heel andere wending zou kunnen nemen.

Lees Meer Lees Meer

Recensie: Het geluk van Lou

Recensie: Het geluk van Lou

Het geluk van LouDeze recensie verscheen eerst op Hebban.nl

Lou was altijd optimistisch. Een geliefde en gewaardeerde bewoonster van het eiland Île de Groix. Zij was degene die ervoor zorgde dat haar familie overeind bleef. Als ze overlijdt, weet haar man Jo dan ook niet goed hoe hij zonder haar verder moet. Hij voelt zich in de steek gelaten en merkt dat zijn relatie met zijn kinderen en kleinkinderen ook gelijk moeizamer verloopt. Bij de notaris hoort Jo dat Lou hem met een bijzondere missie heeft opgezadeld: hij moet zijn kinderen gelukkiger maken voordat hij de echte afscheidsbrief van Lou mag lezen.

Lees Meer Lees Meer

Spring naar de toolbar