Beauty and the Brains tag

Meer dan twee maanden geleden werd ik door Elke van The World of a Bookworm Blog getagd in de Beauty and the Brains tag. Met deze nerdy vragen past deze tag natuurlijk helemaal bij mij. Het heeft even geduurd, maar hierbij dan ook mijn antwoorden op de vragen.

Favourite Book
Als echte booknerd kan ik hier natuurlijk niet zomaar antwoord opgeven. Het boek dat mij geïnspireerd heeft om Engelse literatuur te gaan studeren en dus een groot deel van mijn leven heeft gevormd, is Wuthering Heights van Emily Brontë.

Favourite Quote
“So it goes”. Want zo is het gewoon. 

English or Math
Engels. Hoewel ik wiskunde ook wel een leuk  vak vond op de middelbare.

Science or Art
Art. Ik weet weinig van andere kunstvormen, maar literatuur is ook een soort kunst.

Name five music artists or albums that changed your life
Ik vind het wat zwaar wegen om te zeggen dat deze artiesten mijn leven veranderd hebben, maar deze zijn wel het meest gedraaid in de afgelopen 10 jaar:
- Dodie
- Paramore
- 30 Seconds to Mars
- Taylor Swift
- Mumford and Sons

Favourite and least favourite subjects
De middelbare school is voor mij best al een tijdje geleden, maar Engels vond ik natuurlijk het leukste vak. Je zult het niet verwachten als je me nu kent, maar Nederlands vond ik verschrikkelijk.

Favourite ‘Celebrity with a brain’ 
Het is heel cliché om hier Emma Watson te zeggen, maar zij is wel het beste rolmodel ooit. Dus Emma Watson.

If you could study anything anywhere, what would it be
Literatuur, voor de rest van mijn leven. En dan lekker hier in de buurt. Ik houd van mijn plekje en heb op dit moment weinig behoefte om me ergens anders te gaan vestigen.

What’s your nerdy little secret? 
Ik kijk minstens tien keer per dag op IMDB. Als ik series of films kijk, ben ik constant dingen aan het opzoeken op deze website. Ook houd ik bij welke nieuwe trailers of ander filmnieuwtjes daar verschijnen.

Favourite beauty guru? Who do you admire for more than their love of beauty/fashion.
Ik ben niet zo’n fan van beauty guru’s.

Name some things that you’re obsessed with that other people might find strange or geeky
Lezen wordt in mijn omgeving al als nerdy gezien, maar als ik ze zou vertellen dat ik tijdens het lezen notities maak en dingen onderstreep in mijn boeken, zullen ze me al helemaal raar vinden.

Name five people, excluding friends and family, that enspire you.
Ik kan er echt geen vijf bedenken, dus ik zal alleen de persoon die mij het meest geïnspireerd heeft in het afgelopen jaar noemen:
Dodie Clark. Een YouTubester en muzikante die kampt met depressies en andere mentale problemen en toch nog twee prachtige EP’s weet uit te brengen in een jaar. Als ik dan weer eens een dag niets wil doen omdat ik niet lekker in mijn vel zit, denk ik aan hoe Dodie wél nog vanalles voor elkaar speelt, terwijl zij veel meer redenen heeft om niets te doen.

Who’s your intellectual soulmate?
Ik denk nooit zo na over dit soort dingen. Natuurlijk kan ik met mijn vriend over veel dingen discussiëren en we zijn het over onderwerpen zoals politiek en normen en waarden bijna altijd eens met elkaar. Ook heb ik een vriendin die ik al sinds de basisschool ken, met wie ik over veel onderwerpen tot in grote diepte kan praten.

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven