Archief van
Maand: oktober 2017

Suus Leest: Geen nacht zonder

Suus Leest: Geen nacht zonder

Geschreven voor deleesclubvanalles.nl

Als de vierjarige Tom zich vaker ziek voelt en vlug blauwe plekken begint te krijgen, constateren de artsen al gauw leukemie bij hem. Toms leven wordt volledig op z’n kop gegooid en ook zijn ouders en zus belanden in een achtbaan. Geen nacht zonder vertelt het verhaal tien jaar nadat Tom de diagnose kreeg, vanuit het perspectief van de moeder. Dit zorgt ervoor dat niet alleen Toms gevoelens centraal staan, maar ook de gevolgen voor de rest van het gezin worden weergegeven.

 

Lees Meer Lees Meer

Dewey’s 24 Hour Readathon - Oktober 2017

Dewey’s 24 Hour Readathon - Oktober 2017

Tweemaal per jaar wordt de leesmarathon ‘Dewey’s 24 Hour readathon’ georganiseerd - een feestelijke dag waarop, je raadt het al, er in één dag zoveel mogelijk gelezen wordt. Aanstaande zaterdag 21 oktober is het weer zover. Dit jaar zullen ruim tweeduizend mensen meedoen en zal er dus volop getwitterd, geïnstagramd en geblogd worden!

Ook ik doe deze keer weer mee!

De marathon begint wereldwijd op dezelfde tijd. Voor mij betekent dat een starttijd van twee uur ’s middags. Ik zal niet verschrikkelijk enthousiast de nacht door lezen - ik heb behoefte aan nachtrust en wil niet dagenlang bij moeten komen van een nachtje doorhalen - maar ik ben wel van plan zoveel mogelijk te lezen. Wil je mij een beetje volgen op deze dag, volg me dan op twitter en instagram! Natuurlijk zal ik ook op mijn blog af en toe updates plaatsten.

Wil jij ook meedoen? Schrijf je dan hier in! Doe je al mee? Laat mij weten waar jij je updates post, dan kunnen we elkaar aanmoedigen!

Suus Luistert: MeWithoutYou

Suus Luistert: MeWithoutYou

Vandaag heb ik niet veel te vertellen, maar ik wil dit nummer met jullie delen, omdat het geweldig is en de bijbehorende video bovendien briljant is. Have fun!

Wil je weten wat ik zoal luister? Op Twitter en Instagram (Stories) deel ik vaak mijn favorieten.

Suus Leest: 13/10/2022

Suus Leest: 13/10/2022

Op vrijdag 13 oktober 2017 mag ik beginnen in twee nieuwe boeken!

Na wekenlang hetzelfde luisterboek, start ik vandaag in een nieuwe: Go Set a Watchman (Ga heen, zet een wachter) van Harper Lee. Het speelt zich jaren na To Kill a Mockingbird af en volgt Scout wanneer ze als 26-jarige vrouw terugkeert naar New York om de zomer met haar vader door te brengen.

Dit boek is ontzettend omstreden geweest (schrijfster was te oud om zelf te bepalen of dit boek, dat al jaren geleden geschreven was, uitgebracht mocht worden), maar uiteindelijk heb ik hem toch gekocht. Een tijd geleden was ik ook begonnen met lezen, maar kwam ik er niet doorheen. Toen ik zag dat Reese Witherspoon het luisterboek voorleest, besloot ik dat ik hem in deze vorm ging lezen. Ik ben benieuwd!

Mijn nieuwe ‘fysieke’ boek waarin ik ga beginnen, is In One Person (In een mens) van John Irving. Meer dan 10 jaar geleden las ik Weduwe voor een jaar van hem, maar wat ik daar precies van vond, weet ik niet meer. Ik ben nieuwsgierig naar de schrijfstijl, omdat Irving voor zover ik weet een zeer geliefde auteur is. Waar In One Person precies over gaat, kan ik je niet vertellen - ik ga er blind in!

Verder ligt ‘Hoe lees ik?’ van Lidewijde Paris ook nog steeds op mijn nachtkastje.

Ik ga er niet van uit dat ik één van deze boeken uit heb voor het einde van de week, dus waarschijnlijk krijg je volgende week vrijdag gewoon een update over dezelfde boeken.. 🙂

Welk boek ga jij dit weekend lezen?

volg me op twitter!

Recensie: Wij Twee van Nicholas Sparks

Recensie: Wij Twee van Nicholas Sparks

Deze recensie verscheen eerder op Hebban.nl

Russell en Vivian zijn een jong, pasgetrouwd koppel in verwachting van hun eerst kindje. Tijdens de zwangerschap hebben zij afspraken gemaakt over hoe ze voor hun dochter zullen gaan zorgen. Zo zal Vivian stoppen met werken en fulltime moeder worden en moet Russell voor het inkomen zorgen. Russell maakt zich hier zorgen over, omdat zijn vrouw nooit echt zuinig is geweest op het gebied van grote uitgaven. Toch lijkt dit in het begin wel goed te gaan, maar als het bij Russell op het werk niet helemaal soepel verloopt en hij besluit een eigen bedrijf te beginnen, komen zij toch in de financiële problemen. Als gevolg hiervan draaien ze de rollen om: Russell wordt fulltime papa, en Vivian wordt een echte carrièrevrouw.

Lees Meer Lees Meer

Spring naar de toolbar