Suus Leest: 20/10/2022

Zoals dinsdag al aangekondigd, ga ik dit weekend meedoen met Dewey’s 24 Hour Readathon. In 24 uur ga ik proberen zoveel mogelijk te lezen.

Allereerst zal ik verder lezen in boeken waar ik al mee bezig ben. Als luisterboek is dat The Sellout van Paul Beatty en als ‘echt’ boek In One Person van John Irving.

Omdat het mij waarschijnlijk niet lukt om de volledige tijd te focussen op In One Person, heb ik een paar kortere boeken uitgekozen:

Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman.
We kennen Tim Hofman natuurlijk van tv, maar een aantal maanden geleden bracht hij ook een dichtbundel uit. De meningen lopen ontzettend uiteen, dus ik ben benieuwd naar wat ik ervan zal vinden.

Maus van Art Spiegelman.
Een moderne klassieker in ‘graphic novel’-vorm. Het vertelt het verhaal van Spiegelmans vader als Poolse jood tijdens de tweede wereldoorlog. Ik denk dat dit format perfect is voor een leesmarathon!

Brief aan de huichelaars die het racisme voeden van Charb.
Een essay dat ik al lang geleden had moeten lezen, maar nog niet gedaan heb. Een tekst geschreven door een man die zijn leven verloor bij de aanslag op Charlie Hebdo.

Waanzin in de wereldliteratuur van Pieter Steins.
Dit is het essay van de boekenweek van 2015. Ik kocht hem toen gelijk, omdat ik op dat moment bezig was met een scriptie over hetzelfde onderwerp. Ik heb hem alleen nooit gelezen, dus we proberen het nog een keer!

Als ik merk dat ik mijn aandacht toch goed bij één boek kan houden, lees ik eerst In One Person uit en zal ik daarna starten in De stad der blinden van José Saramago.

Wat ga jij lezen dit weekend? Doe je ook mee met de marathon?

Volg me op twitter en instagram om te zien en lezen hoe de leesmarathon gaat!

Follow

2 gedachten over “Suus Leest: 20/10/2022

  1. Het wordt er goed weer voor, lekker herfstig 😉 Ik denk dat ik dit weekend ook veel ga lezen: momenteel lees ik de nieuwste van Renate Dorrestein en er ligt een dikke pil uit Peru klaar, van een Nobelprijswinnaar.

    1. Het was er inderdaad perfect weer voor! Hopelijk bevalt de nieuwe Dorrestein - eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit een boek van haar gelezen. Is zij aan te raden?
      Van Nobelprijswinnaars heb ik ook maar weinig kennis. Issie goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven