Archief van
Maand: november 2017

Suus Las: in de herfst

Suus Las: in de herfst

Het is bijna Sinterklaas en als dit feest eraan komt, is de winter toch écht begonnen. Dat betekent ook dat de herfst dus voorbij is en dat het tijd is om te kijken of het mij gelukt is om alle boeken van mijn herfst tbr te lezen.

Kort gezegd: nee. Maar wel bijna!

Deze boeken van mijn TBR heb ik allemaal uit:

Kafka on the Shore;
The Invention of Wings;
Stad der blinden;
Ready Player One;
Hoe lees ik?;
Ik kom terug;
The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

 

Het boek dat ik niet eens geprobeerd heb…

is 2666 van Roberto Bolaño. Al aan het begin van de herfst had ik besloten dat ik deze later zou lezen in de vorm van een luisterboek. Dit is namelijk een super dik boek en ik had door dat ik hier geen tijd meer voor zou hebben in de herfst. Deze staat op mijn lijstje voor volgend jaar!

Buiten mijn TBR heb ik nog gelezen… 

The Bell Jar van Sylvia Plath. Komende maandag zal ik deze bespreken met mijn boekenclub, dus ik mocht hem opnieuw lezen! Een aantal jaren geleden las en analyseerde ik deze voor mijn scriptie en vond dit geweldig. Sindsdien had ik hem niet meer hergelezen, dus het werd hoog tijd. Heb je deze nog niet gelezen, lees hem (de vertaling heet De glazen stolp)!

Voor de boeken die ik in oktober heb gelezen, kun je hier lezen wat ik ervan vond wat ik van de boeken vond. Die van november kun je komende week verwachten.

Welke boeken heb jij deze herfst gelezen?

volg me op Twitter en Instagram.
Suus Luistert: 29/11/2022

Suus Luistert: 29/11/2022

Speciaal voor jullie weer een greepje uit mijn afspeellijst! De laatste tijd luister ik vooral veel rock-achtige muziek, dus houd je daarvan, lees en luister dan vooral verder. Houd je meer van rustige muziek, kijk dan eens naar de vorige Suus Luistert.

I Only Lie When I Love You - Royal Blood

Het Britse Rockduo Royal Blood bestaat al sinds 2013, maar dit was het eerste nummer dat ik (bewust) van hen hoorde. Hoewel ik nog niet écht verder geluisterd heb, is dit een band waarvan ik zeker meer wil horen. Goede stem en heerlijke gitaar!

Live zijn ze trouwens ook erg goed. Luister vooral ook hun cover van My Sharona.

Rebel Heart - The Shelters

Dit nummer uit 2016 heeft een heel leuk gitaarriffje dat heel erg in je hoofd blijft zitten. Het heeft een kleine popvibe, maar ook iets ‘classic-rock’-achtigs. Rebel Heart klinkt ontzettend bekend, maar ik zou niet weten waarvan ik het herken of waar ik het op vind lijken. Weet jij het, laat het me weten!

Down in the Past - Mando Diao

Ik heb Mando Diao pas in de afgelopen weken ontdekt. De naam van de band riep bij mij een associatie met dance-muziek op en daardoor heb ik het altijd een beetje ontweken. Als ik geweten had dat dit zo leuk was, had ik het natuurlijk al eerder geluisterd. Ik heb genoeg in te halen, want ze bestaan al sinds 1999 en hebben inmiddels acht albums uit.

All the Kings - Editors

Het thema van vandaag lijkt een beetje ‘ontdekken van oude bands’. Met Editors heb ik een vreemde verhouding: als ik hun muziek hoor, vind ik ze stiekem echt goed, maar in mijn hoofd denk ik steeds dat ik ze niet leuk vind. Waarom dit is, zou ik niet weten. All the Kings heeft heel interessante lyrics en een prettige sound.

I’ve Been Trying - Tired Lion

Deze Australische rockband met een vrouwelijke leadzanger is nog redelijk nieuw: hun eerste album kwam in 2017 uit. De titel die ik hierboven noem, staat dan ook alleen op Spotify en niet op Youtube. Het begint als een rustig nummer met een onschuldige maar rauwe vrouwenstem, maar bloeit uit tot een stevig rocknummer. Wil je hun toch op YouTube aanschouwen, kijk dan deze videoclip.

Dit zijn mijn tips voor jou, heb jij nog aanraders voor mij?

 

Volg me op Twitter en Instagram!

Suus Leeft: Week 47

Suus Leeft: Week 47

Deze laatste hele week van november was op werkdagen net als alle andere weken, maar het weekend was wat socialer dan normaal!

Werkdagen

Elke ochtend begon met koffie en yoghurt, elke avond eindigde met schrijven en lezen. Daar tussenin ging ik werken. Hoewel dit heel saai klinkt, vind ik dit een prima manier om vijf van de zeven dagen door te brengen!

 

Weekend

Zaterdag begon met een gezellige lunch met mijn beste vriendin van de basisschool. Zoals altijd wanneer wij iets doen, duurt dit langer dan gepland en was ik pas om 5 uur weer thuis. De avond bracht ik door met een boek (Hoe lees ik? van Lidewijde Paris) en een interessant biertje, dat beter smaakte dan ik gedacht had.

Zondag ging ik naar Arnhem voor een verjaardag (en semi-housewarming want ik was er nog niet geweest) van een oud-huisgenootje. Dat betekende een totaal van bijna 6 uur in het OV. Fijn, want dan kan ik lekker veel lezen. In de bus (en staand in de trein) heb ik lekker veel kunnen luisteren naar Fingersmith van Sarah Waters en voor de momenten waarop ik kon zitten in de trein, had ik The Gracekeepers van Kristy Logan. In Arnhem zelf heb ik het appartementje mogen bewonderen en hebben we haar verjaardag gevierd met pizza en spelletjes.

Nu is het weer maandag en zijn we weer een nieuwe week begonnen!

Volg me op Twitter of Instagram!

Suus Leest: In december

Suus Leest: In december

Eerder dit jaar, heb ik to be read lijstjes gemaakt voor de zomer en de herfst, in plaats van maandelijks. Voor de winter ga ik dit niet doen, omdat ik in het nieuwe jaar iets nieuws wil proberen, dus voor nu een korte TBR voor december!

Fingersmith van Sarah Waters

Fingersmith gaat over het weesmeisje Sue dat opgroeit als dief in Victoriaans Londen en naar het platteland wordt gehaald voor een masterplan om rijk te worden. Sarah Waters kennende, zit dit boek vol drama maar ook wat romantiek en spanning. Ik ben dus ontzettend benieuwd waar dit mij naartoe gaat brengen.

In deze ben ik al een weekje bezig, maar het officiële plan was dat dit mijn luisterboek voor december zou worden. Ik moet nog best een aantal uren, dus ik denk dat ik niet nog een andere hoef te kiezen.

The Nightingale van Kristin Hannah

Over twee vrouwen die proberen te overleven in Frankrijk tijdens de tweede wereldoorlog. Het moet een krachtig verhaal zijn en men zegt dat het heel mooi geschreven is. Zoals de meeste boeken staat ook deze alweer een tijd in mijn kast. Het klinkt als een goed winterboek dus ideaal voor december!

The Complete Maus van Art Spiegelman

Ook deze vertelt het verhaal van de tweede wereldoorlog, maar dan vanuit het perspectief van de Joodse vader van de schrijver. Een biografie in een unieke graphic novel stijl. Jaren geleden moest ik een stukje hieruit lezen voor een vak tijdens mijn bachelor en niet veel later kocht ik de hele bundel. Natuurlijk heb ik hem nog steeds niet gelezen.

The Gracekeepers van Kirsty Logan

Waar deze over gaat, weet ik niet zo goed. Iets met zee en een circus en fantasy. Waarom zou ik deze niet willen lezen?

 

Welke boeken wil jij nog echt lezen voor het einde van het jaar? 

Wil je op de hoogte blijven van mijn leeservaringen, volg mij dan op twitter!

Suus Vertelt: Kerstbomen

Suus Vertelt: Kerstbomen

Langzaam maar zeker komt het kerstseizoen eraan. De winkels liggen al vol met kerstartikelen en hier en daar wordt ook al kerstmuziek gedraaid op de radio.  Een van mijn lieve Twittervolgers gaf aan wel een blogpost te willen lezen over kerstbomen. Hierbij dan ook mijn antwoord op de vraag: vanaf wanneer is het aanvaardbaar een kerstboom op te zetten?

Lees Meer Lees Meer

NS Publieksprijs 2017

NS Publieksprijs 2017

Eerder vanavond is de winnaar van de NS Publieksprijs bekendgemaakt : De wereld volgens Gijp van Michel van Egmond. Dit is het verhaal over de zomer waarin de vriendin van René van der Gijp plotseling overlijdt en Van der Gijp alleen voor zijn vijftienjarige zoon moet zorgen. Wat een sportboek had moeten worden, werd een gevoelig verhaal over rouw en familiebanden.

Image result for ns publieksprijs

Lees Meer Lees Meer

Suus Leest: In Order to Live

Suus Leest: In Order to Live

Wanneer ze dertien is, besluit Yeonmi’s familie te ontsnappen uit Noord-Korea. Dit blijkt echter niet zomaar gedaan. In Order to Live is het waargebeurde verhaal over haar reis.

Het verhaal dat verteld wordt, is belangrijk en moet zo veel mogelijk mensen bereiken. Er wordt uitgelegd hoe onderdrukt het leven in Noord-Korea is, maar ook hoe moeilijk het is om van dit leven weg te komen. Het laat zien hoe groot de overlevingsdrang van de meeste mensen is, maar ook hoe er altijd mensen zijn die misbruik maken van de kwetsbaarheid van anderen.

Lees Meer Lees Meer

Spring naar de toolbar