Suus Luistert: 1/11/2022

Ik denk niet dat ik dit elke week ga doen, zoals mijn streven is voor de Suus Leest rubriek, maar het leek me leuk om eens door mijn afspeellijst te bladeren en wat nummers aan te raden. Wees gewaarschuwd: ik ben bij lange na geen muziekcriticus, dus verwacht niet te veel 🙂 Mijn muzieksmaak is heel divers, maar vandaag is het een tamelijke rockselectie!

Where Is My Mind van de Pixies
Stiekem is dit al een heel oud nummer, maar heb ik hem nog niet zo lang geleden ontdekt. Het maakt deel uit van de soundtrack van de film Fight Club, maar hoewel de tekst er perfect bij past, is het hier niet speciaal voor geschreven.
Het is een langzaam rocknummer met een heel prettig gitaarspel en een fijne stem. De schrijver van het nummer heeft gezegd dat zijn inspiratie voor dit nummer kwam toen hij aan het diepzeeduiken was in de Caribische zee en een kleine vis hem achterna zwom.

Lion’s Mouth van Young Rebel Set
Wat een heerlijke stem heeft deze zanger! Leuk uptempo, beetje rock, maar met een pop-gehalte. Wanneer je naar de tekst luistert, blijkt het een stuk minder vrolijk.
Helaas is de band sinds 2015 uit elkaar en ken ik ze pas een kleine maand, dus zal ik ze nooit live zien… Toch is ook de liveversie van dit nummer aan te raden.

Favorite Liar van The Wrecks
Het begint als een leuk rocky liefdesliedje, maar zoals de titel ook al verraadt, gaat het nummer toch nog een andere kant op. Voor mij is deze sound lekker nostalgisch en doet het mij denken aan de tijd dat ik vooral veel Simple Plan en andere emomuziek luisterde. Het nummer maakt mij vrolijk en is ideaal voor tijdens huishoudelijke klusjes :’)

Up Around The Bend van Creedence Clearwater Revival
Ik ben me ervan bewust dat ook dit nummer een tikkeltje oud is, maar oh wat is deze leuk. Eerlijk gezegd heb ik nooit echt naar de tekst geluisterd, maar het is catchy en ik denk dat het vrolijk bedoeld is. Bovendien is het gitaarspel ook aanstekelijk.

Welk nummer raad jij mij aan?

Wil je op de hoogte blijven van mijn favo muziek, volg me dan op Twitter! Hier doe ik verslag over van alles, dus ook muziek!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven