Suus’ Leesclub

Een poosje geleden had ik het met een vriendin over het starten van een leesclub. Voor de grap Tweette ik hierover en kreeg verschillende enthousiaste reacties. Maar de leukste reactie was dat Gilde Westelijke Mijnstreek op zoek was naar iemand om hun nieuwe leesclub te leiden. Zo kwam langzaam het balletje aan het rollen.

Maandag 30 oktober was dan de eerste bijeenkomst. Oké, de animo was niet héél groot, maar de vier dames die aanwezig waren, zorgde voor een heerlijke en interessante avond.

Het boek dat we bespraken was PAAZ van Myrthe van der Meer, een semi-autobiografisch boek over een vrouw die op haar 26e op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis belandt. Iedereen vond het boek heel mooi, maar het was leuk om te zien hoe iedereen toch andere ideeën had.

Ik kijk nu al ontzettend uit naar de volgende bijeenkomst, waar we De glazen stolp van Sylvia Plath gaan bespreken! Ik heb gekozen voor een thematische leesclub: Elke twee bijeenkomsten zal een nieuw thema aangesneden worden. Zo kunnen we steeds twee boeken met elkaar vergelijken. Na deze psychiatrische romans gaan we over op het volgende thema.

Mocht je nog mee willen doen, inschrijvingen zijn nog steeds open!

 

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven