Suus Leest: Non-Fictie

Non-fiction November is een ding, blijkbaar. Hiervan was ik niet op de hoogte voordat de maand begon en al helemaal niet voordat ik mijn herfst ‘tbr’ maakte, dus ik doe er dit jaar niet aan mee. Lees jij wel zo veel mogelijk non-fictie deze maand, lees dan vooral verder om erachter te komen welke boeken ik zou aanraden!

Hoewel ik niet heel veel non-fictie lees, zijn er zeker boeken binnen dit genre die mij erg boeide, dus hierbij een klein lijstje.

Nacht van Elie Wiesel
Over hoe Elie Wiesel als kind naar Auschwitz en Buchenweld werd gezonden. Verschrikkelijk hartverscheurend maar mooi en ontzettend belangrijk. 

De as van mijn moeder van Frank McCourt
Waarin de jonge Frank vertelt over zijn kindertijd in het arme Ierland. Veel dood en verderf, maar met een vleugje humor.

Brein in brand van Susannah Cahalan
Over hoe Susannah Cahalan opeens mentale klachten krijgt, gecombineerd met hoofdpijn en hoe ze erachter probeert te komen wat er aan de hand is.

Taal is zeg maar echt mijn ding van Paulien Cornelisse
Grappige korte columns over taal. Over fouten, maar ook gewoon over leuke of gekke woorden. Ook het vervolg En dan nog iets is een mooie aanvulling.

Thuis mag ik niet meer zeuren van Sylvia Witteman
Een bundel van Sylvia Wittemans columns over het leven van een gemiddelde Nederlander. Over de Hema, over windmolens en over discriminatie. Leuk voor tussendoor.

Het jaar dat ik 30 werd van Aaf Brandt Corstius
Hierin vertelt Aaf Brandt Corstius op herkenbare wijze over één jaar in haar leven. Over haar relatie met meneertje Knipperlicht, over een verhuizing naar New York en over haar kat.

Anti Glamour van Carice van Houten en Halina Reijn
In tegenstelling tot de bovengenoemde boeken, is dit niet een boek voor iedereen. Als je fan bent van Carice en/of Halina, wilt lezen over een hele leuke vriendschap en behoefte hebt aan een meidenboek, lees dan deze. Behalve dat het mooie, intieme verhalen deelt, is het ook nog mooi vormgegeven en staat het boordevol tips.

Deze boeken ga ik dus allemaal niet lezen deze maand, dus mocht je willen weten wat ik wél aan het lezen ben, volg me dan op twitter!

 

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven