Suus Las: in oktober

We zitten alweer ruim een week in november, dus het wordt eens tijd voor een terugblik op de boeken die ik las in oktober! Het waren er zes, waarvan drie (!) er slechts twee sterren kregen. Het is me nog niet gelukt om recensies te schrijven, maar die komen er ook aan.

Ready Player One van Ernest Cline **
Deze gaat over een toekomst waarin de echte wereld niet veel soeps meer is, waardoor iedereen veel tijd doorbrengt in een virtuele wereld. Als de maker hiervan overlijdt, komt er een wedstrijd voor wie zijn opvolger zal zijn en Ready Player One beschrijft deze strijd. Hoewel het verhaal goed klinkt, viel de uitvoering ontzettend tegen. De schrijfstijl was niet zo mijn ding, de plot liet veel te wensen over en de personages waren flat en weinig divers.

De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst ***
Een boek over een man die terugkeert naar zijn geboortedorp en hierbij verschillende herinneringen van zijn jeugd ophaalt. Niet allemaal vrolijk, maar bijna allemaal vulgair, waardoor voor mij het boek een beetje tegenviel. Dit werd gecompenseerd door mooie, filosofische passages, waardoor het gemiddeld uitkomt op een 3/5.

Kafka on the Shore van Haruki Murakami ****
Deze ‘las’ ik als luisterboek, en oh wat een mooie ervaring was dat. Dit briljante, surrealistische verhaal gaat over een jongen die wegloopt van huis omdat hij bang is dat een Oedipus-eske voorspelling uit zal komen, en een man die met katten kan praten. Het is vreemd, ik begreep heus niet alles, maar ik ben fan!

Go Set a Watchman van Harper Lee**
Dit vervolg op To Kill a Mockingbird gaat over de 26-jarige Scout die terugkeert naar haar geboortedorp om erachter te komen dat mensen daar een stuk racistischer zijn dan ze zich kon herinneren. Helaas is dit boek lang niet zo goed als zijn voorganger: niet alleen was het verhaal slap, ook de schrijfstijl was weinig bijzonders.

In One Person van John Irving ****
Over een biseksuele man in een best bekrompen omgeving. Prachtig geschreven en een heel goed plot. Niet alleen rozengeur en maneschijn, maar zeker ook niet enkel dood en verderf.

The Sell Out van Paul Beatty **
Wat was dit een tegenvaller! Wat een hilarisch boek over racisme had moeten zijn, bleek een een boek dat niet grappig was en ook thematisch gezien de plank totaal missloeg. Waarschijnlijk snapte ik het boek gewoon niet, maar wat jammer dit!

Vier boeken waren onder verwachting, maar twee waren écht heel goed, dus gemiddeld gezien was het toch een prima leesmaand!

Volg me op Twitter om live bij te houden wat ik lees en wat ik daarvan vind!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven