Tag: Reader Problems

Deze boekentag heb ik gejat van Booknuts, omdat ik te weinig originele ideeën heb.

 

Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je wilt lezen?

Meestal weet ik wel ongeveer wat ik wil lezen. Mocht dat toch niet zo zijn, dan pluk ik een stuk of tien boeken van de kast, lees de flapteksten, zoek ze op op Goodreads en lees een paar recensies. Zo streep ik er steeds wat weg, totdat er nog één boek overblijft.

Je bent halverwege een boek en je vindt het echt niks. Stop je, of ga je door? 

Het ligt er natuurlijk aan of het een recensie-exemplaar is of niet, want recensie-exemplaren lees ik altijd uit. Maar wat betreft ‘gewone’ boeken, moet ik leren te stoppen: Het is zonde zoveel tijd kwijt te zijn als je een boek helemaal niet leuk vindt. Ik blijk dit erg moeilijk te vinden en lees vaak tóch door, totdat ik er sowieso al te veel tijd in gestoken heb en beter door kan lezen.

Het einde van het jaar komt eraan en je loopt achter met je Goodreads Reading Challenge. Probeer je je achterstand in te halen?

Ja. Dit is ook een reden waarom ik dit jaar mijn goodreads challenge op 10 boeken had gezet: dan voel ik die druk niet zo.

De covers van de serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?

Ik lees niet veel series. Ik zal altijd proberen dezelfde covers te kopen, maar eerlijk gezegd, maakt het me niet heel veel uit.

Iedereen is compleet dol op een boek en jij vindt het echt niks. Wat doe je?

Met klassiekers of prijswinnaars vind ik dat moeilijk. Ik heb dan het idee dat ik het punt volledig gemist heb. In zulke gevallen ga ik opzoek naar recensies en uiteenzettingen. Vaak leer ik dan een boek meer waarderen. Toch speelt de leeservaring een grote rol in het cijfer dat ik een boek zal geven en zal ik niet ‘doen alsof’ ik een boek beter vond dan dat ik het echt vond.

Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je hiermee om?

Ik hoef niet heel vaak te huilen bij boeken, maar als dit een keer voorkomt, is dat één enkel traantje. Ach, laat maar komen.

Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het weer terugkomt?

Wikipedia is your friend. Ik zoek het vorige boek op en lees de uitgebreide samenvatting. Dan weet ik weer precies genoeg om het vervolg te lezen.

Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?

Ik leen mijn boeken met veel enthousiasme uit - ik dring het soms zelfs op, dus hier kan ik niet goed antwoord op geven. Is het een boek dat ik in de nabije toekomst zelf wil lezen of nog niet gelezen heb, dan zeg ik gewoon eerlijk dat ik hem zelf liever eerst lees. Daarna mogen ze hem met alle plezier lenen.

Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?

Ik zoek het kortste, leuke boek uit op mijn kast. Helpt dat niet eens, dan geef ik eraan toe en stop ik even met lezen. Ik krijg vanzelf wel weer zin om te lezen.

Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?

Het afgelopen jaar ben ik best goed geweest in alleen boeken kopen die ik ook direct zou lezen. Voordat ik een boek in mijn winkelmandje plaats, bedenk ik eerst: zal ik deze de komende paar maanden lezen? Is het antwoord nee, dan koop ik hem niet.

Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt ongelezen in je boekenkast staan?

Zoals ik hierboven zeg, tegenwoordig niet meer lang. Het is wel zo dat er een paar boeken al héél lang op mijn kast staan…

Ik hoop dat je deze tag een beetje leuk vond. Heb je nog ideeën voor meer tags, laat ze achter in een reactie of op Twitter!

 

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven