Suus Vertelt: Kerstbomen

Langzaam maar zeker komt het kerstseizoen eraan. De winkels liggen al vol met kerstartikelen en hier en daar wordt ook al kerstmuziek gedraaid op de radio.  Een van mijn lieve Twittervolgers gaf aan wel een blogpost te willen lezen over kerstbomen. Hierbij dan ook mijn antwoord op de vraag: vanaf wanneer is het aanvaardbaar een kerstboom op te zetten?

Na Halloween

Tegenwoordig wordt Halloween steeds vaker gevierd in Nederland. Omdat dit de laatste ‘volwassen’ feestdag is voor de kerst, zou je kunnen zeggen dat hierna het kerstseizoen geopend is en dus de kerstspullen uit de kast gehaald mogen worden. Toch lijken weinig mensen op 1 november in de stemming. Misschien dan tóch nog even wachten?

Wanneer de kerstliedjes op de radio komen

Sinds begin deze week draait Skyradio kerstmuziek. Ongeveer de helft van de nummers is een kerstnummer en op het werk zorgt dit voor een gezellige sfeer. Toch voelt het nog wat vroeg, mede omdat het weer nog niet echt winters is. Waar ik ook bang voor ben is dat ik op deze manier de kerstnummers al moe ben voordat de kerst begint. Wel zing ik hierdoor thuis ook nog Last Christmas, wat er voor zorgt dat ik langzaam zin krijg om de kerstboom op te zetten!

Na Thanksgiving

In Amerika is Thanksgiving de echte start van the holiday season. Na deze dag mag dus het hele huis vol met kerstdecoratie. Ik ken verder niemand in Nederland die deze feestdag viert, maar Google vertelt mij zojuist dat het vandaag is, dus wil je je aan de Amerikaanse regels houden: morgen mag je de kerstboom opzetten!

Na sinterklaas

Zelf ben ik gewend om tot na Sinterklaas te wachten en ik heb zo het idee dat dit in mijn omgeving ook wel het meest geaccepteerd is . Doorgaans is het idee dan ook: geef elk feest zijn eigen moment- eerst Sinterklaas, dan pas kerst.

Wanneer je wilt

kerstMaar wat maakt het ons nou uit of het acceptabel is? Als ik mijn kerstboom in mei wil opzetten, aan wie zou ik dit moeten verantwoorden? Wil je überhaupt geen kerstboom? Ook prima! Doe gewoon lekker wat je wilt en maak je niet zo’n zorgen over wat anderen van je zouden denken.

Waarschijnlijk kies ik er dit jaar voor  dat ik dit jaar het weekend vóór Sinterklaas de spullen uit de kast te halen. Dit omdat daarna de drukke weekenden komen (ik ben ook nog jarig) en dan is het huis lekker gezellig. Wanneer ga jij aan de slag?

Wil je weten hoe mijn kerstboom eruit ziet wanneer ik hem opzet? Dit deel ik vast op twitter en instagram, dus volg me daar!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven