NaNoWriMo update

Vandaag is het alweer 28 november. Nog twee dagen en ik heb mijn persoonlijke NaNoWriMo-doel gehaald! Het is me gelukt om elke dag in november iets op mijn blog te publiceren. Voor mijn doen is dat best knap en daarom wil ik dit met jullie bespreken.

Veel ideeën

Hoewel het me gelukt is om elke dag iets nieuws te plaatsen, merkte ik wel dat ik halverwege de maand wat moeite kreeg met onderwerpen te bedenken. Met wat hulp van mijn lieve Twitter-volgers, heb ik toch nog voor elke dag een stukje kunnen schrijven. Natuurlijk heb ik hier ook gebruik gemaakt van wekelijks terugkerende topics, zoals ‘Suus Leest’ en ‘Suus Leeft’. Dit maakt het allemaal een stukje makkelijker, maar de andere vijf dagen in de week moest ik toch vaak diep nadenken wat ik zou gaan schrijven.

Plannen

Voorafgaand aan de maand, had ik mijn agenda vast gevuld met onderwerpen die ik kon bedenken. Zo kon ik vast vooruit schrijven. In de weekenden is me dit elke dag ook wel gelukt. Op werkdagen kwamen de stukjes echter steeds later en later… Na een paar dagen kwam het erop neer dat ik elke avond mijn stukje voor die avond schreef, in plaats van voor de dag erna. Achja!

Dus

Uiteindelijk is het me dus wel gelukt elke avond iets online te zetten. Helaas was niet elk stukje even goed. Als je elke dag iets wilt schrijven en publiceren, heb je niet alle tijd om het nog honderd keer door te lezen en te veranderen. Bovendien is er dan ook niet genoeg tijd om lang na te denken over één onderwerp, wat ervoor zorgt dat de meeste stukjes niet heel doordacht zijn.

Conclusie

Het kostte me niet veel moeite om er elke avond voor te gaan zitten om even te bloggen, wat me dus reuze is meegevallen. Het feit dat niet alles heel goed was, was natuurlijk wel te verwachten. Het heeft me geleerd sneller tevreden te zijn, maar ook niet te snel op te geven. Toch wil ik niet dat ik standaard de kwaliteit van de afgelopen maand lever. Daarom zal ik wat vaart gaan terugnemen. Ik heb duizend ideeën voor december, wat uiteindelijk zal uitkomen op vier of vijf stukjes per week.

Volg me op Twitter om te zien wanneer ik weer iets post!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven