Suus Luistert: 29/11/2022

Speciaal voor jullie weer een greepje uit mijn afspeellijst! De laatste tijd luister ik vooral veel rock-achtige muziek, dus houd je daarvan, lees en luister dan vooral verder. Houd je meer van rustige muziek, kijk dan eens naar de vorige Suus Luistert.

I Only Lie When I Love You - Royal Blood

Het Britse Rockduo Royal Blood bestaat al sinds 2013, maar dit was het eerste nummer dat ik (bewust) van hen hoorde. Hoewel ik nog niet écht verder geluisterd heb, is dit een band waarvan ik zeker meer wil horen. Goede stem en heerlijke gitaar!

Live zijn ze trouwens ook erg goed. Luister vooral ook hun cover van My Sharona.

Rebel Heart - The Shelters

Dit nummer uit 2016 heeft een heel leuk gitaarriffje dat heel erg in je hoofd blijft zitten. Het heeft een kleine popvibe, maar ook iets ‘classic-rock’-achtigs. Rebel Heart klinkt ontzettend bekend, maar ik zou niet weten waarvan ik het herken of waar ik het op vind lijken. Weet jij het, laat het me weten!

Down in the Past - Mando Diao

Ik heb Mando Diao pas in de afgelopen weken ontdekt. De naam van de band riep bij mij een associatie met dance-muziek op en daardoor heb ik het altijd een beetje ontweken. Als ik geweten had dat dit zo leuk was, had ik het natuurlijk al eerder geluisterd. Ik heb genoeg in te halen, want ze bestaan al sinds 1999 en hebben inmiddels acht albums uit.

All the Kings - Editors

Het thema van vandaag lijkt een beetje ‘ontdekken van oude bands’. Met Editors heb ik een vreemde verhouding: als ik hun muziek hoor, vind ik ze stiekem echt goed, maar in mijn hoofd denk ik steeds dat ik ze niet leuk vind. Waarom dit is, zou ik niet weten. All the Kings heeft heel interessante lyrics en een prettige sound.

I’ve Been Trying - Tired Lion

Deze Australische rockband met een vrouwelijke leadzanger is nog redelijk nieuw: hun eerste album kwam in 2017 uit. De titel die ik hierboven noem, staat dan ook alleen op Spotify en niet op Youtube. Het begint als een rustig nummer met een onschuldige maar rauwe vrouwenstem, maar bloeit uit tot een stevig rocknummer. Wil je hun toch op YouTube aanschouwen, kijk dan deze videoclip.

Dit zijn mijn tips voor jou, heb jij nog aanraders voor mij?

 

Volg me op Twitter en Instagram!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven