Archief van
Maand: december 2017

Suus Leest: 17/12

Suus Leest: 17/12

Na een kleine, ongeplande pauze op mijn blog, vond ik het toepasselijk jullie even te updaten over de boeken die ik op dit moment aan het lezen ben. In welke boeken ben jij bezig?

Fingersmith van Sarah Waters

Deze gaat over de wees Sue die opgroeit in een huis vol dieven en krijgt de kans veel geld te verdienen met een groot plan iemand op te lichten.

Tot nu toe is deze erg teleurstellend. Waarschijnlijk had ik te hogen verwachtingen, maar deze is lang niet zo goed als de vorige boeken van Waters die ik gelezen heb. Ik ben op dit moment op 68%, dus er is nog tijd deze ervaring beter te maken, maar ik vrees het ergste…

Maus I & II van Art Spiegelman

Jaren geleden stond een stukje van deze graphic novel in een bundel die ik voor school moest lezen. Daarna kocht ik dan ook de collectie, maar kwam er nooit aan toe deze daadwerkelijk te lezen. Dit weekend ben ik eindelijk begonnen en deel I is al uit.

In dit stripboek vertelt Spiegelman het verhaal van zijn Joodse vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat meegemaakt heeft.

Eerlijk is eerlijk - ik had verwacht deze helemaal geweldig te vinden en dat valt erg tegen. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop Spiegelman zelf overkomt: arrogant en tactloos. Het verhaal zelf is natuurlijk wel indrukwekkend en ik ben benieuwd hoe dit in Maus II verder gaat.

The Nightingale van Kristin Hannah

Als ik Maus II uit heb, begin ik in The Nightingale. Ook dit is een Tweede Wereldoorlog verhaal, maar deze speelt zich af in Frankrijk, vanuit het perspectief van vrouwen. Deze staat ook al een tijd op mijn boekenkast en deze wil ik graag nog dit jaar uitlezen!

In welke boeken ben jij op dit moment bezig?

volg mij op twitter en instagram om mijn leeservaringen live mee te maken!

Suus Leest: 1/12/2022

Suus Leest: 1/12/2022

Dit weekend leest Suus hopelijk één boek uit en luistert ze een stukje verder in de andere. Benieuwd welke, lees dan snel verder!

Fingersmith van Sarah Waters

De derde Sarah Waters die ik tot nu toe gelezen heb en tot nu toe helaas de minst leuke. Ik ben nu wel bij het tweede deel beland en het verhaal begint nu op gang te komen.

Nog even in het kort waar deze over gaat: Wees Sue groeit op tussen de dieven. Als ze dan de kans krijgt heel veel geld te krijgen, grijpt ze deze kans met beide handen.

The Gracekeepers van Kristy Logan

Deze gaat over een wereld waarin nog maar weinig land is en veel mensen op boten wonen. Het circus dat we volgen, woont op het schip Excalibur en reist van land naar land.

Ik weet niet goed wat ik hiervan vind. Interessant, zeker, maar niet geweldig, zoals de meeste lezers vinden. Ik ben nu net op de helft en ik vraag me af of het nog ergens naartoe gaat.

Welke boeken lees jij op dit moment?

Als je benieuwd bent wat ik nog ga lezen in december, check dan mijn december tbr 🙂

Volg me op Twitter en Instagram

 

Spring naar de toolbar