Suus Leest: 17/12

Na een kleine, ongeplande pauze op mijn blog, vond ik het toepasselijk jullie even te updaten over de boeken die ik op dit moment aan het lezen ben. In welke boeken ben jij bezig?

Fingersmith van Sarah Waters

Deze gaat over de wees Sue die opgroeit in een huis vol dieven en krijgt de kans veel geld te verdienen met een groot plan iemand op te lichten.

Tot nu toe is deze erg teleurstellend. Waarschijnlijk had ik te hogen verwachtingen, maar deze is lang niet zo goed als de vorige boeken van Waters die ik gelezen heb. Ik ben op dit moment op 68%, dus er is nog tijd deze ervaring beter te maken, maar ik vrees het ergste…

Maus I & II van Art Spiegelman

Jaren geleden stond een stukje van deze graphic novel in een bundel die ik voor school moest lezen. Daarna kocht ik dan ook de collectie, maar kwam er nooit aan toe deze daadwerkelijk te lezen. Dit weekend ben ik eindelijk begonnen en deel I is al uit.

In dit stripboek vertelt Spiegelman het verhaal van zijn Joodse vader, die tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat meegemaakt heeft.

Eerlijk is eerlijk - ik had verwacht deze helemaal geweldig te vinden en dat valt erg tegen. Dit heeft vooral te maken met de manier waarop Spiegelman zelf overkomt: arrogant en tactloos. Het verhaal zelf is natuurlijk wel indrukwekkend en ik ben benieuwd hoe dit in Maus II verder gaat.

The Nightingale van Kristin Hannah

Als ik Maus II uit heb, begin ik in The Nightingale. Ook dit is een Tweede Wereldoorlog verhaal, maar deze speelt zich af in Frankrijk, vanuit het perspectief van vrouwen. Deze staat ook al een tijd op mijn boekenkast en deze wil ik graag nog dit jaar uitlezen!

In welke boeken ben jij op dit moment bezig?

volg mij op twitter en instagram om mijn leeservaringen live mee te maken!

Follow

2 gedachten over “Suus Leest: 17/12

    1. Ik lees nooit zo veel non-fictie en deze heeft me nooit zo geïnteresseerd, eerlijk gezegd.. Bevalt het wel? Denk je dat het iets is voor iemand als ik die hier (nog) geen interesse in heeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven