2018: Goede voornemens

Ook ík ben iemand die veel waarde hecht aan de start van een nieuw jaar. Elk jaar maak ik dan ook een lijstje met doelen en plannen en ook voor 2018 wil ik dat graag doen. Ik ben al zo’n twee maanden bezig met nadenken wat ik in het nieuwe jaar wil en heb al lijstjes gemaakt en weer weggegooid, puur omdat ik weet dat deze niet haalbaar waren. Daarom deze keer voornemens zonder specifieke getallen (lees 10 klassiekers, maak 5 blogposts per week etc.), maar een iets minder strenge opsomming van dingen die dit jaar beter zouden kunnen.

Meer lezen

Hoewel ik best tevreden ben over het aantal boeken dat ik in 2017 gelezen heb, wil ik dit jaar proberen meer tijd te steken in mijn favoriete hobby: lezen. Dit kán betekenen dat ik meer boeken ga lezen, maar het kan ook zo zijn dat ik enkel langere boeken uitkies of juist meer tijd per boek zal nemen. Hoe dan ook, ik wil meer tijd doorbrengen met boeken in mijn handen.

Hierbij wil ik ook kijken dat ik:

Meer herlees

Dit jaar heb ik maar twee boeken gelezen die ik al eens eerder gelezen had: The Nightcircus van Erin Morgenstern en The Bell Jar van Sylvia Plath. Ik vind het heerlijk om boeken nogmaals te lezen en dit is de ultieme manier om erachter te komen of een boek écht een favoriet is. Toch doe ik dit dus bijna nooit. Ik ga mijn best doen elke maand één boek uit te kiezen om te herlezen.

Meer klassiekers lees

Het is belachelijk hoe weinig klassiekers ik dit jaar gelezen heb. Er staan nog meer dan honderd op mijn kast die niet gelezen zijn. Hoog tijd dus om meer klassiekers op te pakken.

Sneller DNF

Soms lees ik boeken helemaal uit, die ik eigenlijk al veel eerder had moeten stoppen. Zo zorg ik ervoor dat ik vaak weken lang met één boek bezig ben dat ik verschrikkelijk vind, terwijl ik in die tijd waarschijnlijk meerdere, leuke, boeken had kunnen lezen. Als ik een boek na 50 bladzijden dus helemaal niets vind, mag ik hem best wegleggen.

Meer schrijven

Ik wil meer schrijven zodat ik deze vaardigheid kan ontwikkelen. Verwacht dus meer blogposts, en hopelijk veel meer recensies. Recensies schrijven vind ik ontzettend moeilijk maar het is zó leuk en ik wil heel graag heel goed hierin worden. Ik zal feedback vragen aan mensen in mijn omgeving, boeken lezen over schrijven en vooral dus zo veel mogelijk schrijven.

Meer doen wat mij blij maakt

Deze is wat vaag en ook voor mezelf nog lang niet concreet, maar ik merk dat ik veel niets doe en hier niet blij van wordt. Als ik dus merk dat ik mezelf irriteer aan wat ik aan het doen ben, moet ik iets ondernemen.

Wat zijn jouw plannen voor 2018?

volg me op twitter en instagram!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven