Suus Las: Januari

De eerste maand van het jaar is voorbij en de eerste acht boeken zijn uit! Evenveel als op bij TBR genoemd, maar stiekem een aantal andere boeken. Lees snel verder als je wilt weten welke boeken ik gelezen heb.

De eerst dagen, weken zelfs, gingen heel goed. Ik las het ene boek na het andere. Als ik op dit tempo verder had gelezen, waren zeker twaalf boeken verorberd geweest, maar natuurlijk is dat niet gelukt.

The Master and Margarita van Bulgakov

Eerste klassieker van het jaar - check! Nog een Russische ook. Het verhaal gaat over de duivel die in Moskou probeert de boel op te jagen. Hoewel het een goed verhaal is en interessant geschreven, was het voor mij soms te moeilijk; ik mis context en ook werd het verhaal soms zo vreemd dat ik gewoon wel wat miste.

Hunger van Roxane Gay

Roxane Gay leert op jonge leeftijd al dat het voor meisjes niet per se voordelig is om mooi te zijn. Daarom gaat ze eten, veel eten - want dikke meisjes zijn niet mooi. Tegenvallende memoires over een vrouw met zwaar overgewicht, die dat eigenlijk wel prima vindt. - recensie

De Wafelfabriek van Roman Helinski

De werknemers van de wafelfabriek vinden hun routineuze leven wel prima zo. Totdat de nieuwe kracht, Arka, opeens leven in de brouwerij begint te brengen en de negatieve punten van hun leven opmerkt. Een soort utopisch/dystopisch verhaal met invloeden van Orwell, maar eigenlijk juist ook heel origineel.

The Enchanted van René Denfeld

Eén van mijn doelen voor 2018 is meer boeken herlezen. Dit was de eerste! Denfeld’s schrijfstijl en manier van vertellen sprak mij zo erg aan dat ik het boek nog eens wilde lezen. We volgen een vrouw die voor terdoodveroordeelden werkt om te proberen om toch nog strafvermindering te krijgen. Mooi, ontroerend en hard.

De Acht Bergen van Paolo Cognetti

Een roman over vriendschap, over familierelaties, over keuzes maken. Dat allemaal met als achtergrond de prachtige bergen van Italië. Schitterende omschrijvingen van natuur en verder ook nog een prima boek.

Persepolis van Marjane Satrapi

Het waargebeurde verhaal van Marjane, die opgegroeid is in Iran tijdens de islamitische revolutie en als tiener verhuist naar Oostenrijk. Een indrukwekkend verhaal, verteld in stripvorm.

Schrijfstijl van Heidi Aalbrecht

Leerzaam boek over schrijfstijl. Met voorbeelden en tips waardoor je meer nadenkt over je manier van schrijven.

De Macht van Naomi Alderman

Wanneer vrouwen een kracht ontwikkelen waardoor ze fysiek sterker worden dan mannen, nemen zij langzaam de macht over in de wereld. Soms een vreemde schrijfstijl, maar het sterke verhaal compenseert hier ruim voor.

Mijn plan om voor elk boek een recensie te schrijven is tot nu toe nog niet heel succesvol, maar van alle bovenstaande boeken kun je binnenkort een recensie verwachten!

Volg me op instagram en twitter!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven