Suus Las: Februari

Meestal schrijf ik aan het begin van de maand een klein stukje waarin ik de boeken noem die ik van plan ben die maand te lezen. Begin februari heb ik hiervan afgezien, omdat ik al heel gauw merkte dat ik nooit zou toekomen aan de stapel van 8 boeken die ik klaar had gelegd. En terecht: in februari heb ik 3 boeken gelezen, waarvan ik in één al begonnen was en één een graphic novel was… Ook de extra sociale aangelegenheden (lees: carnaval) en de griep hebben mijn leesleven niet bevorderd deze maand. Toch wil ik kort nog even delen welke boeken ik wél gelezen heb!

Fuzzie van Hannah Bervoets

In Fuzzie volgen we verschillende mensen die allemaal op mysterieuze wijze een pluizig bolletje in bezit krijgen, dat blijkt te kunnen praten. Het geeft ze opdrachten en stelt ze vragen waardoor we hen heel goed leren kennen. Fuzzie is een soort van filosofisch experiment van Bervoets: het is alsof zij allerlei filosofische vragen had die ze graag wilde uitwerken en het idee van de pluizenbolletjes is haar middel om dit idee uit te voeren. Knap en mooi en leuk!

The Walking Dead vol. 1: vergane dagen van Robert Kirkman, Tony Moore en Cliff Rathburn

Deze kwam ik tegen in de bieb, en ik dacht: waarom niet. Dit is het eerste volume in de reeks graphic novels waarop de alom bekende zombie-tv-serie is gebaseerd. Omdat ik in een aardige leesdip zat, bedacht ik dat een stripboek misschien een goed plan was. Deze las ik in één avond uit en hij was best oké. Ik had zeker niet verwacht dat ik het geweldig zou vinden; het genre is niet per se mijn ding, dus hij voldeed prima aan mijn verwachtingen.

Het verhaal van de dienstmaagd van Margaret Atwood

Een moderne klassieker, geschreven door de koningin van speculative fiction: Margaret Atwood. Het gaat over een wereld waarin een deel van de vrouwen enkel nog als ‘dienstmaagd’ leeft: zij dient kinderen te broeden voor anderen. Hoewel het idee van dit boek heel goed was, vond ik het soms wat langdradig. Ik vermoed dat dit meer te maken heeft met het feit dat ik langer dan twee weken over dit boek gedaan heb (wat voor mij heel ongebruikelijk is), dan dat het boek daadwerkelijk saai was.

Voor maart heb ik wél een lijstje klaarliggen dat ik graag met jullie deel, dus kom later deze week even terug op mijn blog om te zien welke boeken ik deze maand ga proberen te lezen!

Volg mij op twitter en instagram om bij te houden wat ik wanneer lees!
Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven