Boekenweek 2018: Leestips

Gisteren is de boekenweek van start gegaan. De ideale tijd om een boek te kopen, of je nu een echte lezer bent, of niet zo heel vaak een boek openslaat. Ikzelf weet nog niet welk boek ik zal gaan kopen en wil graag tips van jullie! In ruil daarvoor noem ik hieronder zes boeken die zeker je geld waard zijn!

De verwarde cavia van Paulien Cornelisse

Dit vreemde, leuke en herkenbare boekje over een cavia op kantoor is een makkelijk en vlot leesbare roman met korte hoofdstukjes. Ideaal dus wanneer je niet zo veel leest. Maar ook ik als veellezer heb ontzettend genoten van deze roman.

De acht bergen van Paolo Conetti

Inmiddels staat dit boek al een half jaar in de bestseller top 60 en zal het aan de meesten niet voorbij zijn gegaan. Deze roman over vriendschap, familiebanden en zelfontwikkeling past mooi in het thema van de boekenweek van 2018, natuur. Het speelt zich namelijk af in de Dolomieten in Italië en de manier waarop Cognetti de natuur omschrijft is prachtig. Heb je deze nog steeds niet gelezen, lees hem dan nu!

De wafelfabriek van Roman Helinski

De werknemers van de wafelfabriek vinden hun routineuze leven wel prima zo. Totdat de nieuwe kracht, Arka, opeens leven in de brouwerij begint te brengen en de negatieve punten van hun leven opmerkt. Een soort utopisch/dystopisch verhaal met invloeden van Orwell, maar eigenlijk juist ook heel origineel.

Fuzzie van Hanna Bervoets

In Fuzzie volgen we verschillende mensen die allemaal op mysterieuze wijze een pluizig bolletje in bezit krijgen, dat blijkt te kunnen praten. Het geeft ze opdrachten en stelt ze vragen waardoor we hen heel goed leren kennen. Een filosofische roman zonder al te veel plot, maar daardoor niet minder interessant.

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld

Wanneer in een gezin de oudste zoon overlijdt door een schaatsongeluk, wordt hun leven overschaduwd door verdriet. Prachtig romandebuut, met verschrikkelijk mooie beelden en zinnen. (Wees gewaarschuwd, de kinderen zijn al vanaf jonge leeftijd vreemd geobsedeerd door seks, dieren vermoorden en poep).

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Milan Kundera

Niet de eerste keer dat ik deze aanraad, maar elke kans die ik krijg om deze te noemen, grijp ik met beide handen. Een roman over liefde, het ontbreken daarvan en de filosofie van het leven. Prachtig geschreven en zet je aan het denken. Zeker geen luchtige en snelle roman, maar wel een aanrader als je opzoek bent naar wat meer filosofie in je fictie.

Ik moet mijn boek nog kopen deze boekenweek, dus laat de tips maar komen!

Follow

Eén gedachte over “Boekenweek 2018: Leestips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven