Suus Leest: Maart 2018

Oké, maart is alweer bijna voorbij en ik heb al een (klein) deel van deze boeken uit en kan inmiddels voorspellen dat ik dit niet allemaal ga uitlezen, maar ik wilde toch nog even delen welke stapel boeken ik klaar had gelegd voor deze maand.

De avond is ongemak van Marieke Lucas Rijneveld

Wanneer Jas’ broer overlijdt bij een schaatsongeluk, vervalt de hele familie in verdriet. Deze roman beschrijft hoe iedereen anders met rouw omgaat, vanuit het perspectief van een jong meisje uit een gereformeerd boeren gezin. Deze mag ik lezen van Atlas Contact in ruil voor een recensie, dus verwacht een dezer dagen de recensie!

Bonjour Tristesse van Françoise Sagan

Een tijd geleden werd deze moderne klassieker uit Frankrijk opeens ‘groot’ op booktube. Sindsdien stond deze op mijn verlanglijstje. Deze roman gaat over een vader en zijn zeventienjarige dochter Cécille die in de zomer in een vakantiehuisje zitten. Vader heeft telkens een nieuwe lover en dit bevalt Cécille prima. Wanneer vader dan wil gaan trouwen, dreigt haar simpele leven te veranderen en bedenkt ze een plan om het huwelijk te dwarsbomen.

De aanslag van Harry Mulisch

Lang geleden keken we bij het vak Nederlands de film van deze roman, analyseerden we deze en maakten we er een proefwerk over. Ik kan me dit nauwelijks herinneren en vond het hoog tijd dat ik toch ook eens de bijbehorende tekst zou lezen.
Tijdens de Duitse bezetting wordt er voor het huis van de familie Steenwijk iemand vermoord en dit zet het hun leven volledig op z’n kop.

De wand van Marlen Haushofer

Dit was het boek voor mijn leesclub voor de maand februari, maar omdat ik in die week ziek werd, kreeg ik niet de kans het boek te lezen. Dat ga ik nu dus doen, voordat de nieuwe bijeenkomst plaatsvindt. Hierin gaat een vrouw op vakantie in een huisje gelegen in een bergdel met twee vrienden. Als de twee vrienden na een avond in de nabijgelegen stadje niet terugkeren, gaat de vrouw opzoek naar hen. Maar dan komt ze tot een schokkende ontdekking: het dal is door een glazen wand afgescheiden van de rest van de wereld.

Aan het eind van de dag van Nelleke Noordervliet

Wanneer de succesvolle vrouw Katharina Mercedes Donker wordt gevraagd mee te werken aan haar eigen biografie, begint ze te twijfelen over wat zij eigenlijk wilt delen met iedereen.
Eerlijk gezegd weet ik niet goed wat ik moet verwachten van deze roman - ik kreeg hem van mijn vader voor mijn verjaardag, maar had er eerder nog niet echt van gehoord. Ik ben benieuwd.

De rest van de dag van Kazuo Ishiguro

Nu dat hij de Nobelprijs heeft gewonnen wordt het toch hoog tijd dat ik een Ishiguro lees. Hierin blikt een man terug op de tijd toen hij Butler was van de rijke lord Darlington.

Spoetnikliefde van Haruki Murakami

Omdat ik ontzettend geïntrigeerd was door Kafka op het Strand van Murakami werd ik ontzettend enthousiast toen zijn boeken allemaal met korting in de winkel lagen en kocht een hele stapel. De eerste hiervan is Spoetnikliefde. Behalve dat deze over vreemde liefdesverhoudingen gaat, weet ik niet wat deze roman inhoudt en dat wil ik graag zo houden totdat ik hem daadwerkelijk ga lezen.

2666 van Roberto Bolaño

Begin februari ben ik begonnen met het luisteren naar het luisterboek van deze ellenlange roman. Helaas was ik niet erg geïnteresserd en vlot het daardoor niet echt. Ik hoop toch deze maand nog even door te zetten. Deze roman zou, volgens de achterkant, over moorden gaan in de streken tussen de Mexicaanse en Amerikaanse grens. Ik heb het eerste deel, dat tot ongeveer bladzijde 200 duurt, gelezen, maar tot nu toe is nog niet zo veel gebeurd, behalve wat affaires tussen verschillende literatuurcritici.

Het gaat me dus waarschijnlijk niet lukken al deze boeken te lezen, maar ik ga het proberen! In welk boek ben jij op dit moment bezig?

 

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven