Suus Leest: April 2018

Aan het begin van elke maand deel ik met jullie de boeken die ik van plan ben te gaan lezen. Bij het samenstellen van de stapel voor de maand april, was ik misschien iets té enthousiast, maar ik ga hem toch met jullie delen.

The Essex Serpent van Sarah Perry

In het luisterboek van deze roman ben ik afgelopen week al begonnen, maar het is me natuurlijk nog niet gelukt deze ook uit te lezen (luisteren). Het monster van Essex speelt zich af in Victoriaans Engeland, waar de weduwe Cora vanuit Londen naar Essex verhuist en hoort over de mythe van ‘het monster’.

Aan het eind van de dag van Nelleke Noordervliet

Wanneer de succesvolle vrouw Katharina Mercedes Donker wordt gevraagd mee te werken aan haar eigen biografie, begint ze te twijfelen over wat zij eigenlijk wilt delen met iedereen.
Deze stond al op mijn lijstje voor maart, maar toen ben ik daar niet aan toe gekomen, dus ik probeer het nu gewoon nog eens!

Ivanov van Hanna Bervoets

Ivanov gaat over een Russische wetenschapper die chimpansees met mensensperma insemineert om een nieuw wezen te creëren. Ik houd ontzettend van de manier van denken van Bervoets dus ik ben erg benieuwd waar deze naartoe gaat.

Het houden van mannen van Myrthe van der Meer

Myrthe van der Meer schreef het bijzonder mooie boek Paaz, dat me erg aanstond. Het vervolg daarop heb ik nog niet gelezen, maar onlangs zag ik Het houden van mannen in de boekhandel liggen. Omdat ik hier alleen nog positieve recensies van gehoord had, besloot ik hem mee te nemen. Het is een soort ‘gids’ over het houden van mannen. Men zegt dat het hilarisch is, dus ik ben benieuwd!

Pride and Prejudice van Jane Austen

Deze klassieker kent iedereen wel en als (ex-)literatuurstudent met specialisatie in Engelse literatuur, zou je verwachten dat ik deze ook gelezen heb. Maar nee. Tijdens mijn bachelor heb ik zo’n drie romans van Austen gelezen en ik vond er stuk voor stuk niets aan. Toch wil ik het nog niet helemaal opgeven en heb ik besloten haar bekendste roman een kans te geven.

Norwegian wood van Haruki Murakami

Onlangs heb ik een stapel boeken van Murakami gekocht. Ik probeer elke maand één van deze te lezen, en in april wordt dit Norwegian wood. Dit is een liefdesverhaal tussen de student Watanabe en de jonge vrouw Naoko en zou een mooie beschouwing zijn over volwassen worden.

Onwetendheid van Milan Kundera

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van Kundera was één van mijn favoriete boeken van 2017, dus ik had besloten in 2018 meer van hem te lezen. Toevallig zat deze tussen de grote stapel boeken die ik laatst gekregen heb, dus ik ga ervoor!

Welke boeken ga ben jij van plan te gaan lezen?

Volg me op twitter en instagram!

Follow

Eén gedachte over “Suus Leest: April 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven