Suus Leest: 23/4/2023

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met jullie gedeeld heb in welke boeken ik bezig ben. Hoog tijd dus!

Luisterboek

Voor mijn luisterboek ben ik nog steeds bezig in The Essex Serpent; een boek waarvan ik verwachtte dat het volledig in mijn straatje was, maar dat dat totaal niet blijkt te zijn. Bijna een jaar geleden heb ik al eens geprobeerd dit boek te lezen zodat ik het kon recenseren voordat de Nederlandse vertaling uitkwam, maar toen ben ik niet veel verder dan pagina 50 gekomen. Daarom besloot ik het dit jaar eens te proberen met het luisterboek en hoewel het wel oké is, valt het enorm tegen omdat ik verwacht had het helemaal geweldig te vinden.

The Essex Serpent gaat over een vrouw die, na de dood van haar man met haar zoontje voor een tijdje naar het platteland vertrekt om daar even tot haar zinnen te komen. Hier hoort ze het verhaal van de legende over de slang die in Essex voor verschillende vreemde gebeurtenissen zou zorgen.

Voortgang: 57% (nog 6u 13min te gaan)
Oordeel tot nu toe: 2 sterren

E-book

Tijdens mijn studie Engels heb ik best wat werken van Jane Austen gelezen. Geen van deze heb ik met plezier verorberd, zoals dat wel van alle Engelsstudenten verwacht wordt. Het bekendste boek van Austen, Pride and Prejudice heb ik nooit hoeven lezen. Om haar nog één kans te geven, heb ik Pride and Prejudice op mijn e-reader gezet en lees ik elke avond enkele bladzijden voor het slapen gaan. Ik ben me er van bewust dat zowel mijn aversie voor Jane Austen en het beperkte aantal pagina’s dat ik lees er allebei bij bijdragen dat ik niet echt geniet van deze roman. Toch denk ik dat het veilig is om nu het oordeel te vellen: Austen is niet mijn ding. Ik ga hem wel uitlezen, hoor; het is niet verschrikkelijk maar ik zal niet gouw meer een andere van haar oppakken.

Voortgang: blz 273 van de 396
Oordeel tot nu toe: 1,5 sterren

Paperback

Gelukkig lees ik wel nog één boek waar ik wel erg enthousiast over ben: Norwegian Wood van Harkuki Murakami. Deze roman gaat over de vriendschap tussen Watanabe, een stille en serieuze student in Tokio, en Naoko, een mooie, jonge vrouw. Een tijdje geleden waren ze samen met hun vriend Kizuki een hecht groepje, maar na de tragische dood van Kizuki is deze vriendschap verwaterd.

Sinds kort probeer ik veel van Murakami’s werk te lezen, want ik houd erg van zijn schrijfstijl en zijn vreemde manier van vertellen. Dit is voor mij de derde van Murakami.

Voortgang: blz 43 van de 317
Oordeel tot nu toe: te vroeg voor een oordeel 🙂

Welke boeken lees jij op dit moment?

Volg me op twitter en instagram om altijd te weten waar ik mee bezig ben!
Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven