Suus Leest: Mei

Aan het begin van elke maand deel ik welke boeken ik van plan ben te gaan lezen. Elke maand is die lijst veel te lang en waarschijnlijk te ambitieus, en ook voor mei is dit misschien aan de hand.

De jacht op het verloren schaap van Haruki Murakami

Zo’n jaar geleden begon mijn avontuur met Murakami, toen ik Kafka op het strand las, waarop ik helemaal verliefd werd. Daarom twijfelde ik niet lang toen er korting was op zijn boeken en kocht ik vijf van zijn boeken en besloot ik elke maand één daarvan te lezen. Deze maand is dat De jacht op het verloren schaap, die gaat over een dertigjarige man die met zijn vriendin opzoek gaat naar een bijzonder schaap.

Gedichten van de broer van Roos van Tim Hofman

Deze gedichtenbundel staat al bijna een jaar op mijn kast en het wordt hoog tijd hem te lezen. De gedichten zijn experimenteel en er wordt vaak getwijfeld of dit wel als literatuur gezien kan worden en ben benieuwd wat ik daarvan denk!

Lucifer van Connie Palmen

Ik ben groot fan van Jij zegt het van Connie Palmen, maar had weinig bewondering voor De wetten. Ik ben benieuwd hoe Lucifer bevalt. Deze roman gaat over het leven van een componist wiens vriendin in een afgrond valt. Er ontstaan geruchten rondom het ongeluk en het leven van de componist.

The Liar van Stephen Fry

Een boek dat al jaren op mijn kast staat, waarin ik al enkele keren in begonnen ben, maar nooit heb uitgelezen: The Liar. Deze ga ik nu als luisterboek proberen, want deze wordt voorgelezen door de schrijver zelf, en als het om luisterboeken gaat, kan het nooit beter worden dan Stephen Fry! Geen idee waar deze over gaat, trouwens, maar ik ben benieuwd!

Anna van Annejet van der Zijl

Deze lezen we met mijn boekenclub. Hoewel ik nooit echt fan was van biografieën vind ik het leuk een keer buiten mijn comfort zone te stappen door dit boek te lezen over Annie M.G. Schmidt.

Harry Potter and the Goblet of Fire van J.K. Rowling

Nee, ik heb nooit de hele serie van Harry Potter gelezen. Ik verwacht niet dat ik deze deze maand uit krijg, maar dit is het boek dat ik op mijn e-reader heb staan en waarvan ik dus hoop elke dag een stukje te kunnen lezen.

Kaddisj voor een Kut van Dimitri Verhulst

Dimitri Verhulst heeft hele goede boeken en hele slechte. Ik ben bang dat deze in de laatste categorie valt, maar we zullen zien. Ook van deze weet ik overigens niet wat het plot gaat zijn, dus ik laat me verrassen.

Welke boeken ben jij van plan te gaan lezen deze maand?

Volg me op Twitter en Instagram

 

Follow

2 gedachten over “Suus Leest: Mei

  1. Oef… Haruki Murakami… Ik heb geloof ik ooit 1 boek van hem gelezen en ik weet nu al niet meer wat ik daarvan vond. Volgens mij was ik toen wel enthousiast, maar op de een of andere manier heb ik daarna nooit meer een boek van hem aangeraakt. Terwijl ik Norwegian wood heel lang in de kast had staan.

    En wat leuk dat je Harry Potter leest. Ik vind deel 5 altijd het lastigst… maar je moet eerst nog het 4e deel zie ik. 😀

    1. Murakami is zeker één van mijn favorieten, maar ik kan heel goed inzien hoe zijn schrijfstijl en vertelstijl niet voor iedereen is.
      Bij Harry Potter blijf ik altijd bij 3 of na 3 hangen, omdat ze daarna een stuk dikker worden. Ik hoop deze keer eens verder te komen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven