Recensie: Het houden van mannen

IHet houden van mannen deelt Myrthe van der Meer haar kennis over het houden van mannen. Alle vragen die iedereen die eraan denkt een man aan te schaffen zich wel eens heeft gesteld, komen aan het bod. Hoe moet een man gehuisvest worden? Wat eet een man? Hoe vaak moet hij uitgelaten worden? Aan het einde van het lezen van deze veldgids weet je of jij geschikt bent voor het nemen van een man, of dat je misschien toch beter voor een hond of kat kunt kiezen.

Het houden van mannen is een boek vol grappige en scherpe opmerkingen. Raak, cynisch en feministisch. Dit laatste niet op een mannenhatende manier, maar juist gericht op gelijkheid (het gaat heus niet alleen over de zogenaamde fouten die mannen maken). Verder deelt Van der Meer zo nu en dan korte gebeurtenissen in haar eigen liefdesleven, wat het boek herkenbaar en persoonlijk maakt. Het gevaar van dit boekje is dat het soms wat veel wordt: op een gegeven moment weet je het wel. Daarom mijn tip, lees elke dag één of twee hoofdstukjes en probeer deze niet in één ruk uit te lezen.

Een aanrader als leuk boekje tussendoor!

Vreemd genoeg heeft de man - in tegenstelling tot vrijwel ieder ander dier - geen staart. Aangezien de staart door de andere dieren niet alleen gebruikt wordt voor de balans, maar ook in de onderlinge communicatie, is het logisch dat men in de communicatie met de man regelmatig het gevoel heeft dat het iets mist.

Titel: Het houden van mannen || Auteur: Myrthe van der Meer
Pagina’s: 218 || Uitgeverij: The House of Books || Jaar: 2017

Volg me op twitter en instagram!

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven