Suus Las: Juni 2018

Suus Las: Juni 2018

Ik weet het, dit zou een wrap-up van juli moeten zijn, maar die komt er ook nog aan, hoor! Nu eerst even kort de boeken die ik in juni gelezen heb.

The Help van Kathryn Stockett

Over het leven van zwarten in de jaren zestig in Amerika. Hoewel het onderwerp natuurlijk niet heel vrolijk is, was deze opmerkelijk leuk. Ontzettend goed geschreven, soms indrukwekkend en soms verdrietig. Een aanrader voor iedereen! 5/5

Kleine brandjes overal van Celeste Ng

Wanneer een nieuw gezin in Shaker Heights komt wonen, verandert alles. Een boek met ontzettend veel onverwachte plotwendingen waardoor het spannend en interessant blijft – je wil constant weten waarom iemand een keuze gemaakt heeft en wat de gevolgen ervan zullen zijn. 4/5

P.S. I Love You van Cacilia Ahern

Holly is nog geen dertig wanneer haar man sterft. Ze raakt in een diepe put, maar ze komt erachter dat hij allemaal brieven met opdrachten en ideeën voor haar heeft achtergelaten. Normaal ben ik niet zo van de chicklit, maar ik ben nét zo’n fan van het boek als van de film. Zo ontroerend, mooi en leuk. 5/5

Harry Potter and the Goblet of Fire van J.K. Rowling

In de maand juni is het me gelukt om boek 4 van Harry Potter te lezen. Niet mijn favoriet, maar wel wat spannender dan de eerdere boeken. 4/5

Over het doppen van bonen van Wiesław Myśliwski

Een man herinnert zich zijn hele leven wanneer iemand bij hem op bezoek komt om bonen te kopen. Indrukwekkende monoloog over een divers Pools leven. 4/5

De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren van Haruki Murakami

Tsukuru Tazaki is na zijn middelbareschooltijd verhuisd naar de grote stad in tegenstelling tot zijn vrienden. Een poos later wil opeens geen van deze vrienden meer iets met hem te maken hebben. Tsukuru heeft geen idee waarom dit is en gaat op aandringen van zijn vriendin op onderzoek uit. Deze roman is een redelijk klassieke Murakami - hoewel weinig magisch realisme, en heeft me natuurlijk niet teleurgesteld. 4/5

https://suusleest.com/2018/08/02/suus-las-juni-2018/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar de toolbar