Suus Las: Juli 2018

In de maand juli was ik op vakantie met de trein en verwachtte ik heel wat pagina’s te kunnen verorberen. Uiteindelijk viel het wat betreft hoeveelheid een beetje tegen, maar hierbij in het kort wat ik heb gelezen.

World War Z van Max Brooks

In een wereld waar jaren geleden de zombie-epidemie uitbrak, en niemand wist wat er nu precies aan de hand was, interviewt de verteller verschillende mensen over de hele wereld over hun ervaringen. Ik las deze als luisterboek, en ik denk dat dat er nog voor gezorgd heeft dat ik hem uitgelezen heb. Meerdere malen heb ik getwijfeld om hem toch af te zetten. Het is ontzettend herhalend en daardoor saai, en maar heel af en toe spannend. 2/5

Up van Myrthe van der Meer

Dit vervolg van Paaz vertelt het verhaal van Emma, die voor de tweede keer opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling.   Deze ‘roman’ is grotendeels autobiografisch en dat maakt het extra intiem. Toch was het zo nu en dan nét iets te gemaakt, waardoor je uit het verhaal gehaald werd. Het is stukken anders dan Paaz, maar als je fan bent van de eerste in de reeks, lees dan ook zeker deze tweede. 4/5

De man zonder ziekte van Arnon Grunberg

Een jonge Zwitserse architect reist naar Bagdad voor een opdracht, maar hij wordt steeds achterdochtiger wanneer telkens ongewone dingen gebeuren. Te veel toeval, onzin en toch echt iets te vreemd voor mij. 1,5/5

Ik ben niet bang van Niccolò Ammaniti

De negenjarige Michele verliest een weddenschap met zijn vrienden en moet daardoor een verlaten boerderij bezoeken. Hier vindt hij een jongen die naakt en vastgebonden is. Hij houdt dit geheim, maar doet zijn best het jongetje te helpen. Heel goed geschreven, spannend, ontroerend en interessant. Zeker een aanrader. 4/5

Harry Potter and the Order of the Phoenix van J.K. Rowling

Harry Potter vijf. Iedereen kent deze boekenreeks over de tovenaar Harry die allemaal avonturen meemaakt. Als kind heb ik deze boeken nooit allemaal gelezen, dus doe ik dat nu! Deze was erg spannend en goed geschreven en ik denk zelfs mijn favoriet tot nu toe. 5/5

Hoe ik nimmer de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen won van Ivo Victoria

Vijfentwintig jaar na dat Ivo zijn vriend Dries ontmoet heeft, keert hij terug naar zijn geboortedorp om zijn grootste leugen op te biechten: hij won nooit de Ronde van Frankrijk voor min-twaalfjarigen. Een boek zonder clou, logica of humor (terwijl de titel dat wel doet vermoeden), dus een ontzettende tegenvaller. 1,5/5

I am Pilgrim van Terry Hayes

Een fantastische thriller met heel veel plotlijnen en een geweldig verhaal over een terroristische aanslag. Misschien was luisterboek niet het beste medium voor dit boek - zo nu en dan mistte ik iets en terugbladeren is dan onmogelijk. Toch denk ik dat ik op geen enkele andere manier door deze joekel heen gekomen was, dus uiteindelijk ben ik heel blij met mijn keuze. 4,5/5

Het spel van de engel van Carlos Ruiz Zafón

Deze roman volgt ambitieuze schrijver David Martin, die eindelijk de kans van zijn leven krijgt van een Franse uitgever. Hij zou ontzettend veel geld krijgen in ruil voor een briljant boek, en natuurlijk accepteert David dat. Vanaf het moment dat de Franse uitgever in zijn leven is, gebeuren er echter vreemde dingen…  Het eerste boek in Het kerkhof van vergeten boeken viel mij een klein beetje tegen en gaf ik ‘maar’ drie sterren. Dit tweede deel was mooi en spannend, maar vooral ook echt een plezier om te lezen Misschien moet ik toch het eerste boek opnieuw lezen - misschien is het nu meer mijn ding. 4/5

Wat was jouw favoriete boek van de afgelopen maand?

Volg me op Twitter en Instagram

Follow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven