Suus Las: Oktober

Ooit zal het me lukken om consistent te bloggen en dit soort artikelen op tijd online te zetten. Maar ach… bijna drie weken later dan de bedoeling, hierbij een overzicht van alle boeken die ik in de maand oktober gelezen heb.

Welke boeken heb jij allemaal gelezen in oktober?

The Underground Railroad van Colson Whitehead

Paperback | Historische fictie | Engels | 367 pagina’s | 4 sterren

De ondergrondse spoorweg gaat over Cora, die slaaf is op een katoenplantage, maar besluit te ontsnappen via de ondergrondse spoorweg. Mooi geschreven, schril en ontroerend.

Dracula van Bram Stoker

Paperback | Klassieker | Engels | 445 pagina’s | 5 sterren

Iedereen heeft vast wel gehoord van deze klassieker over de vampierengraaf Dracula. Ik zelf wist verder vrij weinig van het verhaal maar dit is zonder twijfel één van mijn nieuwe favoriete klassiekers. Vol actie en spannend!

My Year of Rest and Relaxation van Ottessa Moshfegh

Paperback | Moderne fictie | Engels | 289 pagina’s | 4,5 sterren

Haar leven lijkt misschien perfect, maar onze hoofdpersoon wil niets liever dan gewoon even een paar maanden slapen. Ze zoekt een psychiater die haar de juiste medicijnen wilt voorschrijven en gaat aan de slag. Eén van mijn favoriete boeken van 2018, dus leuk om deze nogmaals te mogen lezen én te mogen bespreken met mijn leesclub. De tweede keer misschien wel beter dan de eerste keer, omdat ik de humor meer wist te waarderen.

Sapiens van Yuval Noah Harari

E-boek | Non-fictie | Nederlands | 437 pagina’s | 3,5 sterren

Historicus Harari vertelt hoe de moderne mens zijn weg naar boven heeft gevonden. Een non-fictieboek dat me ongeveer zes eeuwen gekost heeft. Als ik hem sneller had gelezen, had ik het misschien een hoger cijfer gegeven.

Carmilla van J. Sheridan Le Fanu

Luisterboek | Klassieker | Engels | 108 pagina’s | 3 sterren

Dé vampierenklassieker. Het boek waarop alle volgende gebaseerd zijn. Een must om eens te lezen - leuke vertelling van een volledige cast. Bijzonder omdat het een primeur is, maar stiekem niet heel spannend of goed geschreven.

We Need to talk about Kevin van Lionel Shriver

Luisterboek | Moderne fictie | Engels | 400 pagina’s | 4 sterren

Een moeder schrijft brieven aan haar ex met als middelpunt hun zoon, die in de gevangenis zit nadat hij een aanslag gepleegd heeft op zijn school. Deze roman kwam wat langzaam op gang, maar het einde maakt veel goed!

The Witches van Roald Dahl

E-boek | Kinderboek | Engels | 208 pagina’s | 4 sterren

Zijn oma vertelt hem lales over heksen, en hij is extra voorzichtig om niet door één van hen gevangen te worden. Maar dan komt hij per ongeluk bij een heksenbijeenkomst terecht en wordt hij in een muis veranderd… Een Roald Dahl boek is altijd leuk voor tussendoor!

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.