Suus Las: Maart

Afgelopen maand had ik onverwacht veel tijd om te lezen. Ik las daardoor dertien boeken. Benieuwd welke, en of deze overeenkomen met mijn TBR,kijk dan snel verder!

De schaduw van de wind - Carlos Ruiz Zafón

Herlezing | Luisterboek | Historische Fictie | Nederlands | 534 pagina’s | 4 sterren

De eerste keer dat ik deze las, gaf ik hem drie sterren. Deze keer zijn het er toch vier geworden. Wat is dit een fijne leeservaring, een spannend boek met veel plot, dat je van begin tot eind geboeid houdt. Het volgt de jongen Daniël, die een bijzonder boek in handen krijgt. Vanaf het aller eerste moment houdt het hem in zijn grip, en laat het nooit meer los.

Zonder de top te bereiken - Paolo Cognetti

Hardcover | Moderne Fictie | Nederlands | 144 pagina’s | 3 sterren

Een reisverslag van een man die het Himalayagebergte in gaat. Niet erg bijzonder, wel een fijne weglezer. Lees mijn recensie hier.

Oregon - Jori Stam

Paperback | Moderne Fictie | Nederlands | 192 pagina’s | 4 sterren

Stijn reist met zijn goede vriend Philip naar een hutje in de bossen van Oregon. Zijn plan is om daar eindelijk een start te maken aan zijn debuutroman. Langzaam ontstaan er spanningen tussen de vrienden, en blijkt Philip zich anders voor te doen dan hoe hij daadwerkelijk is.

Waar het licht is - Jennifer Niven

E-boek | Young Adult | Nederlands | 333 pagina’s | 3 sterren

Deze roman wilde ik graag nog even lezen voordat de film op Netflix kwam. Ik had veel lovende recensies gelezen, dus hoewel ik doorgaans geen Young Adult lees, stond hij toch op mijn to read lijstje. Ik hoorde duidelijk niet tot de doelgroep, maar ik denk dat dit boek voor tieners een heel belangrijk boek is over geestelijke gezondheid, eerste liefde en vriendschap.

Machines like me - Ian McEwan

Paperback | Science Fiction | Engels | 306 pagina’s | 2 sterren

In dit science fiction boek zijn er in de jaren ‘80 robots die zo geavanceerd zijn, dat ze niet meer van echte mensen zijn te onderscheiden. Charlie besluit samen met zijn bovenbuurvrouw Miranda een aan te schaffen en zijn persoonlijkheid in te stellen. Maar de robot lijkt bijna een wil van zich zelf te hebben… Super idee, slecht uitgevoerd.

Fight Club - Chuck Palahniuk

Paperback | Moderne klassieker | Engels | 218 pagina’s | 3 sterren

Iedereen kent de film wel van deze, en aangezien het boek al geruime tijd in mijn kast stond vond ik het langzaam tijd worden om hem te lezen. Deze roman volgt zijn verteller die samen met zijn goede vriend Tyler Durdan een club opricht, waarbij het de bedoeling is dat men zo lang vecht als nodig. Prima boek, maar de film was toch stukken beter.

De dood van Ivan Iljitsj - Leo Tolstoj

Paperback | Klassieker | Nederlands | 109 pagina’s | 3 sterren

Nadat Ivan Iljitsj sterft, vertelt zijn vrouw het verhaal van zijn leven en hoe hij in zijn laatste jaren probeerde de nutteloosheid van zijn leven te rechtvaardigen. Lekker dramatisch, veel overdenkingen, weinig plot.

Buurtsupermens - Sayaka Murata

Paperback | Moderne fictie | Nederlands | 143 pagina’s | 4 sterren

Keiko is 36 en werkt al de helft van haar leven in een supermarkt. En dat vind ze wel prima. Mensen om haar heen blijken dit echter raar te vinden en hebben een mening over hoe zij haar leven leidt. Een mooi geschreven roman over een vrouw die op zoek gaat naar haar plek in de samenleving.

De verwarde cavia - Paulien Cornelisse

Herlezing | E-boek | Moderne fictie | Nederlands | 191 pagina’s | 4 sterren

Een roman over Cavia die een kantoorbaan heeft en allerlei herkenbare dingen meemaakt voor mensen die ook op kantoor werken. Grappig, fijn en snel.

Eating Animals - Jonathan Safran Foer

Paperback | Non-fictie | Engels | 341 pagina’s | 4 sterren

Een bijzonder geschreven boek over de vleesindustrie, met anekdotes uit het leven van Jonathan Safran Foer. Niet veel nieuws voor mij, maar je wordt wel even met de neus op de feiten gedrukt.

Tussen de wereld en mij - Ta-Nehisi Coates

E-boek | Non-fictie | Nederlands | 148 pagina’s | 2 sterren

Een in herhaling vallende autobiografie over het leven van een zwarte Amerikaan. Soms ontroerend, maar toch weinig pakkend. Misschien volledig mijn schuld, aangezien ik bijna de hele maand gedaan heb over deze 148 pagina’s.

Jane Eyre - Charlotte Brontë

Herlezing | Luisterboek | Klassieker | Engels | 532 pagina’s | 5 sterren

Een van mijn favoriete klassiekers en hij viel ook deze keer als luisterboek niet tegen. We volgen het weeskind Jane Eyre, die naar een kostschool gestuurd wordt, daarna op diezelfde school les gaat geven en vervolgens als gouvernante aan de slag gaat bij de mysterieuze Edward Rochester. Dramatisch zoals het hoort bij een Victoriaanse roman, met genoeg spanning zodat je constant benieuwd bent hoe het verder gaat.

Het glazen hotel - Emily St. John Mandel

E-boek | Moderne fictie | Nederlands | 288 pagina’s | 5 sterren

Ik ben een groot fan van deze schrijfster, dus was ook erg blij dat ik van Atlas Contact dit recensie-exemplaar mocht ontvangen. Gelukkig viel hij niet tegen! Het verhaal gaat over oplichting en de financiële crisis van 2008, maar ook over liefde, zelfontdekking en familie. Het is mysterieus, spannend en ook zonder enige interesse in de financiële wereld een echte aanrader. Mijn recensie volgt snel!

You - Caroline Kepnes

E-boek | Moderne fictie | Nederlands | 288 pagina’s | DNF

De Netflix tv-serie You is ontzettend populair en ik wilde het boek over deze stalkende boekverkoper wel eens lezen. Na een pagina of 3 toch maar opgegeven want het was totaal niet mijn stijl en extreem ongemakkelijk.

Ben je benieuwd welke boeken ik in april ga lezen? Hiervan verschijnt vrijdag een blogpost, dus stay tuned! In de tussentijd kun je me volgen op twitter en instagram voor meer updates 🙂

Follow Me

Een gedachte over “Suus Las: Maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.