Suus in ’t Kort: Japan in honderd kleine stukjes

Paulien Cornelisse is al jaren gefascineerd door Japan. Ze maakte er al een tv-programma over, maar nu schreef ze er ook een boek over. Zoals de titel al verraadt, bestaat het uit honderd column-achtige stukjes, die allemaal aspecten van de Japanse cultuur beschrijven.

Het is Paulien Cornelisse, dus het is geen verrassing dat veel stukjes over taal gaan - en nu specifiek de Japanse taal. Ikzelf ben verder niet bekend met Japans, maar ook als totale leek (maar wel taalfanaat), waren deze observaties interessant, leuk en goed te begrijpen.

Ondanks het feit dat het uit verschillende fragmenten bestaat, is dit boek zeker niet onsamenhangend. Er zijn bruggetjes tussen de hoofdstukken, en er bestaat een duidelijke structuur. Daardoor is dit een boekje dat je gerust in één ruk uit kunt lezen zonder dat het verveelt, maar je kunt ook elke dag één stukje lezen.

TITEL: Japan in honderd kleine stukjes || AUTEUR: Paulien Cornelisse
UITGEVERIJ: Uitgeverij Cornelisse|| JAAR: 2020 || PAGINA’S: 223

⭐⭐⭐⭐⭐

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.