Suus Leest: Mei

Zoals elke maand, deel ik met jullie welke boeken ik van plan ben om te gaan lezen. Weer een lekker ambitieus lijstje, maar ja, we zitten nog wel even binnen, dus dit zou moeten lukken! Welke boeken wil jij graag lezen in mei?

Wide Sargasso Sea - Jean Rhys

Herlezing ● Moderne Klassieker ● 1966 ● 171 PAGINA’S ● Paperback

Tijdens mijn bachelor las ik deze ‘prequel’ van Jane Eyre tijdens een van mijn cursussen en vond ik hem matig. Nu verdenk ik mezelf ervan dat ik deze maar half gelezen heb, en aangezien ik Jane Eyre net opnieuw heb gelezen, lijkt het mij hoog tijd om deze eens een eerlijke herkansing te geven.

The Ocean at the end of the Lane - Neil Gaiman

Herlezing ● Moderne Klassieker ● 1966 ● 181 PAGINA’S ● Paperback

Ik herinner me dit boek als een enorme teleurstelling. Het was mijn eerste Gaiman, en ik was ervan overtuigd dat hij een favoriete schrijver zou worden. Nu ik terugkijk op Goodreads zie ik dat ik hem toch 3 sterren gegeven heb. Of mijn manier van beoordelen is gewijzigd, óf dit boek is slechter geworden in mijn herinnering. Hoe dan ook, ook deze wilde ik graag nog een herkansing geven. Het gaat over een man die terugkeert naar zijn geboortedorp om een begrafenis bij te wonen, en zich zijn jeugd herinnert.

Eerste Liefde - Ivan Toergenjev

Klassieker ● 1860 ● 112 PAGINA’S ● Paperback

Deze Russische klassieker gaat over de onbereikbare liefde. Het zal vooral een boek zijn met weinig plot en veel gevoelens, en klinkt weer heerlijk dramatisch.

Onwetendheid - Milan Kundera

Science-fiction ● 2000 ● 132 PAGINA’S ● Hardcover

De ondraaglijke lichtheid van het bestaan is één van mijn favoriete boeken, maar ik heb sinds ik die gelezen heb, geen boek van Kundera meer gelezen. Het wordt dus hoog tijd. Dit dunne boekje gaat over de onmogelijkheid om je leven opnieuw te beginnen. Klinkt lekker opbeurend dus!

Never Let Me Go - Kazuo Ishiguro

Science-fiction ● 2005 ● 282 PAGINA’S ● Paperback

Van deze wil ik niet weten waar hij over gaat, voordat ik erin begin. Dat is mij ook aangeraden, dus dan doen we dat. Ik weet alleen dat Kazuo Ishiguro ook het boek De rest van de dag schreef, dat ik erg waardeer, dus ik vertrouw erop dat ook deze niet tegenvalt!

Normal People - Sally Rooney

Moderne fictie ● 2018 ● 269 PAGINA’S ● Paperback

Een beetje laat met het volgen van deze trend, maar beter laat dan nooit! Normal People is een liefdesverhaal, maar waar het verder over gaat, geen enkel idee.

Before the Coffee Gets Cold -Toshikazu Kawaguchi

Moderne fictie ● 2015 ● 208 PAGINA’S ● Paperback

In dit café kun je tijdreizen. De regels: je moet op een specifieke plek zitten, mag alleen binnen het café blijven en je moet terug zijn voordat je koffie koud is. Klinkt vreemd, maar leuk en sentimenteel. Ik ben benieuwd.

Pastorale - Stephan Enter

Moderne fictie ● 2019 ● 300 PAGINA’S ● E-BOEK

Voor zover ik begrijp, gaat deze over een jongen die in een bekrompen omgeving opgroeit en niet kan wachten om daar te ontsnappen. Klinkt als een echt ‘coming of age’-verhaal.

Alleen op de Wereld - Hector Malot

Klassieker ● 1878 ● 520 PAGINA’S ● LuisterBOEK

Deze klassieker heb ik nog niet gelezen, voornamelijk omdat iedereen zegt dat het je hart zal breken. Het verhaal gaat over Rémi, die erachter komt dat zijn moeder niet echt zijn moeder is, verkocht wordt aan een rondreizende artiest en er uiteindelijk alleen voor komt te staan. Klinkt inderdaad afschuwelijk, maar ook bijzonder mooi.

De Vreemde - Harlan Coben

Thriller ● 2015 ● 352 PAGINA’S ● LuisterBOEK

Dit is weer zo eentje die ik eerst wil lezen, voordat ik de netflixserie ga kijken. Bovendien heb ik wel zin in een goede thriller, even iets om helemaal in op te gaan. Adam wordt in een kroeg aangesproken door een wildvreemde die hem vertelt dat zijn vrouw Hannah helemaal niet zwanger was, en dat ook zijn andere kinderen niet van hem zijn. Dan verdwijnt Hannah.

Volg me op Twitter of Instagram of like de Facebookpagina voor regelmatige updates!

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.