Suus Las: April

Mijn plannen voor de maand april waren wat ambitieus, maar ik vind zelf dat ik het toch nog aardig gedaan heb. Benieuwd welke 11(!) boeken ik heb gelezen in de maand april? Lees dan snel verder!

The Flatshare - Beth O’Leary

Luisterboek | MODERNE FICTIE | Engels | 400 PAGINA’S | 3,5 STERREN

Wanneer ze op zoek is naar een appartementje in Londen, twijfelt Tiffy maar eventjes wanneer ze een advertentie ziet voor de flat van Leon. Leon draait nachtdiensten, en in het weekend is hij telkens bij zijn vriendin. Hij zoekt iemand om de flat mee te delen die normale kantooruren werkt. Ideaal – dan kunnen ze samenwonen, zonder elkaar daadwerkelijk in de weg te lopen. Zelfs het bed zullen ze delen. (recensie)

Tijl - Daniel Kehlmann

Luisterboek | Historische FICTIE | Nederlands | 342 PAGINA’S | 4,5 STERREN

Een historische roman over de jonge Tijl Uilenspiegel, die wegloopt van zijn geboortedorp en zich bij een rondreizende toneelspeler voegt. Over hoe Tijl Uilenspiegel een begrip werd, afgezet tegen een prachtige middeleeuwse cultuurschets. Als kind heb ik ooit verhalen van Tijl Uilenspiegel gelezen en ik ben ze nooit vergeten. Als volwassene heb ik denk ik nog nooit een modern boek gelezen dat zich in de middeleeuwen afspeelt, maar deze heeft me wel nieuwsgierig gemaakt om meer te lezen binnen dit genre.

10 minuten 38 seconden in deze vreemde wereld - Elif Shafak

E-boek | Moderne FICTIE | Nederlands | 318 PAGINA’S | 3,5 STERREN

Tequila Leila, prostituee in Istanbul, wordt vermoord en achtergelaten in een vuilcontainer. Deze roman vertelt haar verhaal: wie is ze, waar komt ze vandaan en wie zijn haar vrienden? Mooi verteld, maar het tweede deel viel ontzettend tegen. (recensie volgt snel!)

The Painted Veil - W. Somerset Maugham

Herlezing | Luisterboek | Moderne klassieker | Engels | 246 PAGINA’S | 4,5 STERREN

Wanneer hij zijn vrouw betrapt met een ander, dwingt hij haar mee te gaan naar een cholera-overgoten dorp in China. Een roman die mij toen ik hem de eerste keer las, enorm aansprak, en ook nu weer tot mijn favorieten behoort. Heerlijk dramatisch, waar ik enorm van houd bij klassiekers.

Japan in honderd kleine stukjes - Paulien Cornelisse

Hardcover | Non-fICTIE | Nederlands | 223 PAGINA’S | 5 STERREN

Paulien Cornelisse is al jaren gefascineerd door Japan. Ze maakte er al een tv-programma over, maar nu schreef ze er ook een boek over. Zoals de titel al verraadt, bestaat het uit honderd column-achtige stukjes, die allemaal aspecten van de Japanse cultuur beschrijven. (recensie)

Het geheim van Penumbra’s boekwinkel - Robin Sloan

E-boek | Moderne fICTIE | Nederlands | 300 PAGINA’S | 1 STER

Als Clay zijn baan verliest en op zoek is naar een nieuwe baan, stuit hij op een geheimzinnige boekwinkel, waar ze nog mensen zoeken. Hij wordt aangenomen en al snel blijkt het meer te zijn dan enkel een boekwinkel. Begint hoopvol, maar wordt gaandeweg teleurstellender, en steeds verder gezocht. (recensie volgt vrijdag)

De plotters - Un Su Kim

Luisterboek | Thriller | Nederlands | 379 PAGINA’S | 4 STERREN

Als kleine jongen werd Reseng geadopteerd door de misdadiger Oude Wasbeer. Langzaam maar zeker groeit ook hij in de misdaad en wordt hij huurmoordenaar. Dan maakt hij een fout, en is hij bang dat hij nu zelf bij iemand op de lijst staat…

Mevrouw Verona daalt de heuvel af - Dimitri Verhulst

Herlezing | Luisterboek | Moderne fictie | nederlands | 246 PAGINA’S | 4 STERREN

Deze tedere, korte roman volgt mevrouw Verona die in haar laatste uurtjes nog één keer de heuvel wil verlaten waarop haar huis staat. Ze denkt terug aan haar verleden, aan haar overleden man. Mooi, lieflijk, en soms wat verdrietig.

De moord op Commendatore Deel II - Haruki Murakami

Paperback | Moderne fictie | nederlands | 535 PAGINA’S | 4 STERREN

Als je mijn blog al eens eerder gelezen hebt, weet je dat ik groot fan ben van deze schrijver. Deel twee in de duologie van Murakami over een eenzame portretschilder die een wereld vol raadsels wordt ingezogen, was weer razend interessant, en stelde, behoudens het einde, niet teleur!

Mijn zusje de seriemoordenaar - Oyinkan Braithwaite

E-boek | Moderne fictie | nederlands | 230 PAGINA’S | 3 STERREN

Koredes zusje Ayoola vermoordt telkens weer haar vriendjes. En steeds weer helpt Korede haar met het opruimen. Wanneer Ayoola gaat daten met Koredes grote liefde, raakt Korede in paniek… Leuk, maar niet zo spannend als gehoopt.

Karakter - F. Bordwijk.

Luisterboek | Moderne klassiekers | nederlands | 366 PAGINA’S | 4 STERREN

Katadreuffe wil advocaat worden, maar zijn onwettige vader werkt hem tegen. Een strijd tussen vader en zoon, met een recalcitrante moeder op de achtergrond. Als kind heb ik vaker de film gezien met het vak Nederlands, dus ik vond het wel eens langzaam tijd om de bijbehorende roman te lezen.

ORKAANSEIZOEN – FERNANDO MERCHOR

Paperback | Moderne fictie | nederlands | 302 PAGINA’S | dnf

Boek twaalf op de lijst, en dus een boek dat ik niet gelezen heb. Ik ben zeker nog steeds van plan om deze roman te lezen, maar deze is zeker niet geschreven voor mijn huidige, niet concentrerende brein. Ik heb deze opgegeven, omdat ik na drie bladzijden gek werd van de lengte van de zinnen. Eentje voor een andere keer.

Wat was jouw favoriet boek van april? Ben je benieuwd welke boeken ik van plan ben te gaan lezen in de maand mei? Dat kun je hier lezen. En wil je op de hoogte blijven van mijn leesleven, dan kun je me altijd volgen op Twitter en Instagram.

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.