Suus Leest 18/5/2023

Net als bijna elke maandag deel ik ook vandaag weer welke boeken ik aan het lezen ben. Weinig nieuws, sinds vorige week - ik heb afgelopen week duidelijk niet zo heel veel gelezen…

Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Deze klassieker uit 1719 volgt de reis van de onfortuinlijke Robinson Crusoe, die schipbreuk na schipbreuk meemaakt, even denkt een goed leven te kunnen leiden in Brazilië, maar uiteindelijk strandt op een onbewoond eiland. Nog steeds erg leuk en amusant, soms wat langdradig omdat stukken herhaald worden, maar ondanks het feit dat het bijna 400 bladzijden over één man alleen gaat, bijzonder onderhoudend.

TITEL: ROBINSON CRUSOE
AUTEUR: DANIEL DEFOE
GENRE: KLASSIEKER
FORMAT: LUISTERBOEK
VOORTGANG: 73%
OORDEEL TOT NU TOE: 3,5 STERREN

Koop Robinson Crusoe hier!

Pastorale - Stephan Enter

In de jaren tachtig in een klein Nederlands dorp, groeien broer en zus Oscar en Louise op. Van de bekrompen gedachtegang van hun dorpsgenoten hebben ze genoeg en ze kunnen niet wachten tot ze kunnen ontsnappen. Geen halve pagina voortgang gemaakt in deze roman, deze week, dus helaas kan ik niets zinnigs hierover zeggen op dit moment. Wel hoop ik Pastorale deze week uit te lezen, want het is een bijzonder mooi boek, zoals ik van iedereen begrijp, dus ik moet er echt even voor gaan zitten!

TITEL: PASTORALE
AUTEUR: STEPHAN ENTER
GENRE: HISTORISCHE FICTIE
FORMAT: E-BOEK
VOORTGANG: 17%
OORDEEL TOT NU TOE: 4 STERREN

Koop Pastorale hier!

Never let me go - Kazuo Ishiguro

Eerlijk gezegd weet ik niet waar dit boek over gaat. Ik ben dan ook nog niet begonnen hierin, maar ben wel van plan om deze roman deze week te lezen, dus ik dacht, ik noem hem alvast even… 🙂 Kazuo Ishiguro schreef ook De rest van de dag, een roman over een butler die zijn leven overdenkt, die ik met heel veel plezier gelezen heb. Never let me go, vertaald als Laat me nooit alleen, is een dystopische roman, perfect voor deze tijd!

TITEL: Never let me go
AUTEUR: Kazuo Ishiguro
GENRE: Dystopische FICTIE
FORMAT: Paperback
VOORTGANG: 0%
OORDEEL TOT NU TOE: nvt

Koop Never Let Me Go hier! (Engelstalig)

Koop Laat me nooit alleen hier! (Nederlandstalig)

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.