Suus In ’t Kort: So You Want to Talk About Race

Zoals zovelen ben ik op dit moment bezig met mezelf te onderwijzen over het onderwerp racisme. Daarbij horen ook boeken die heel basaal uitleggen wat de problemen zijn, en wat we hieraan kunnen verbeteren. So You Want to Talk About Race kan zeker gezien worden als een beginnersboek. Maar wel eentje voor iemand die er tegen kan om de waarheid te horen.

Als je dit boek leest, moet je durven te horen, en begrijpen, dat ook jij wel eens racistische denkwijzen hebt gehad. Oluo legt jou haarfijn uit waarom bepaalde begrippen of ideeën racistisch zijn, en je zult zo nu en dan geconfronteerd worden met jezelf. Maar dat moeten we aankunnen in deze strijd. Zonder onszelf eerst te verbeteren, zal de wereld nooit verbeterd worden.

Maar dit boek gaat over meer dan alleen dat oppervlakkige racisme, waar we makkelijk even terminologie voor kunnen aanpassen en dan is het weg. Het gaat over hoe deze manier van denken geïntegreerd is in de samenleving. Hoe we eraan gewend zijn geraakt. Hoe we de gesprekken kunnen aangaan om ook dit structureel racisme in beeld te krijgen en uit te roeien.

Dit boek raakt en inspireert. Een must-read, zeker in deze tijd.

TITEL: So You Want to Talk About Race || AUTEUR: Ijeoma Oluo
UITGEVERIJ: Seal Press||AANTAL PAGINA’S: 248 || JAAR: 2018

⭐⭐⭐⭐⭐

Koop het boek hier (Engels, helaas nog niet vertaald)

Follow Me

Een gedachte over “Suus In ’t Kort: So You Want to Talk About Race

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.