Suus in ’t Kort: Een ongewoon huwelijk

Celeste en Roy zijn pas net een jaar getrouwd wanneer Roy onterecht beschuldigd wordt van verkrachting. Hij belandt in de gevangenis en hoewel hij en Celeste hun best doen hun huwelijk voort te zetten, ontstaan er langzaam scheurtjes.

Een ongewoon huwelijk is een gruwelijk boek over racisme, liefde en familie. Ik zeg gruwelijk, omdat er geen greintje hoop in zit. Het begint al met een ruzie waarbij je je afvraagt of Celeste en Roy wel zo’n goede relatie hebben, en hoe beter je de personages leert kennen, hoe vreselijker ze blijken. Onsympathieke personages zijn vaak leuk om over te lezen, omdat je ze toch op zekere hoogte respecteert, of omdat ze je in ieder geval interesseren. Dat was bij dit boek echter totaal niet aan de orde. Toen ik op zo’n 40% was twijfelde ik om het op te geven. Het maakte me vrij weinig uit of de relatie van Roy en Celeste nog te redden was, of hoe het boek zou eindigen. Uiteindelijk heb ik doorgezet, maar op het gebied van plot gebeurde er toch weinig interessants. Wel blijkt het boek toch één goed personage te hebben - de vader van Roy.

⭐⭐

titel: Een ongewoon huwelijk (An American Marriage) ||
auteur: Tayari Jones || vertaler: Elvira Veenings
Uitgeverij: HarperCollins || Jaar: 2018 || pagina’s: 308

koop het boek hier

Follow Me

Een gedachte over “Suus in ’t Kort: Een ongewoon huwelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.