Suus Leest: The Reading Rush

Vandaag begint The Reading Rush - een leesmarathon van één week, met veel online activiteiten, een forum en challenges. Deze keer ga ik ook meedoen!

De organisatoren van The Reading Rush hebben net als elk jaar weer zeven uitdagingen opgesteld aan de hand waarvan je je leeslijstje kunt opstellen:

1/ Read a book with a cover that matches the colour of your birth stone.
2/ Read a book that starts with the word “The”.
3/ Read a book that inspired a movie you’ve already seen.
4/ Read the first book you touch.
5/ Read a book completely outside of your house.
6/ Read a book in a genre that you’ve always wanted to read more of.
7/ Read a book that takes place on a different continent than where you live.

Gelukkig kun je meerdere van deze combineren om zo een iets korter lijstje aan boeken te krijgen. Zeven boeken in één week zal me namelijk gegarandeerd niet lukken. Dit zijn de boeken die ik wil lezen!

Godverdomse dagen op een godverdomse bol van Dimitri Verhulst

Met dit (luister)boek streep ik de eerste challenge af: lees een boek in de kleur van je geboortesteen. Mijn verjaardag is in december, dus de kleur waar ik voor moet gaan is blauw!

Minoes van Annie MG Schmidt

Ook deze zal ik als luisterboek lezen. Deze duurt nog geen 4 uur, dus hij is ideaal om volledig buitenshuis te lezen (5). Behalve dat, heb ik hiervan ook de film gezien, maar het boek nog nooit gelezen (3).

Het vijfde seizoen van N.K. Jemisin

Het vijfde seizoen is een fantasy-boek en behoort dus tot een genre waar ik vrijwel nooit iets van lees, terwijl ik er wel meer van wil lezen (6), én het begint met ‘Het’ (The), dus het streept bovendien challenge 2 af.

Dans dans dans van Haruki Murakami

Voor challenge 4 heb ik wat boeken die ik graag wilde lezen op een stapeltje gelegd, mijn ogen dicht gedaan, een rondje gedraaid en zomaar een boek eruit gehaald. Dat werd dus Dans dans dans. Dit boek speelt zich af in Japan, dus kan ik hem ook gebruiken voor nummer 7!

Doe jij mee met The Reading Rush? Welke boeken ga jij lezen?

Volg me op Twitter en Instagram voor regelmatige updates gedurende de week!

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.