Suus Las: September 2020

Nee echt, ik leef nog! Maar het blijkt dat een nieuwe studie starten + fulltime werken + een beetje huishouden + wat sociale contacten + twee leesclubs + af en toe wat lezen al te veel voor me was en ‘wat bloggen’ hier zeker even niet meer bij paste.

Ik mis het wel hoor, om met jullie te delen wat ik lees. Ik was voornemens om wel gewoon op elke maandag kort een update te plaatsen over wat ik op dat moment aan het lezen was, maar ook daar is niets van gekomen.

Daarom wel even een update plaatsen over de boeken die ik in september gelezen heb. Zo kan ik volgende week weer een update plaatsen over wat ik in oktober gelezen heb, én wat ik in november wil lezen. Ik ga niet uitgebreid op de boeken in, dus mocht je meer informatie willen, zul je voor deze keer toch zelf even moeten Googelen 🙂

Giant Days - John Allison, Lissa Treiman en Whitney Cogar.

EBOEK | Graphic novel | Engels| 112 PAGINA’S | 3 - 4 STERREN

Van deze graphic novel-serie las ik de eerste twee delen, die ik allebei vier sterren gaf, en een ‘extra credit’, die drie sterren kreeg. Het is een vrij simpel verhaal, over drie meiden die goede vrienden worden op de universiteit. Leuke, korte hoofdstukken met allemaal een eigen verhaal. Bovendien hele leuke tekenstijl.

De bekentenis van Jessie Burton

LUISTERBOEK | Historische FICTIE| NEDERLANDS| 461 PAGINA’S | 3 STERREN

Een verhaal over liefde, identiteit en beroemd zijn. Mooi en tragisch, maar wat ongeloofwaardig en langdradig.

Vox van Christina Dalcher

LUISTERBOEK | Science Fiction | NEDERLANDS| 336 PAGINA’S | 3 STERREN

Over een wereld waarin vrouwen een woordenlimiet opgelegd krijgen. Uniek en interessant concept, maar helaas niet zo goed uitgewerkt als ik zou willen.

Het Leningrad-dieet van Wlada Kolosowa

LUISTERBOEK | MODERNE FICTIE| NEDERLANDS| 256 PAGINA’S | 3 STERREN

Hartverscheurend maar tegelijkertijd raar verhaal over twee Russische meiden - de ene wordt model in Shanghai, de andere doet diepgaand onderzoek naar het dieet uit de tijd van de hongerblokkade van Leningrad.

De donkere kamer van Damokles van WF Hermans

Paperback | MODERNE Klassieker| NEDERLANDS| 319 PAGINA’S | 5 STERREN

Een nieuw favoriet boek! Wat een bizarre maar mooie roman, met super interessante thema’s en een ontzettend spannend plot!

Queenie van Candice Carty-Williams

Paperback | MODERNE FICTIE| Engels| 387 PAGINA’S | 2,5 STERREN

Wat viel deze tegen, zeg. Het zou een soort van diepgaande, Zwarte versie van Bridget Jones’ Diary moeten zijn, maar die diepgang was ver te zoeken. Het hoofdpersonage Queenie is ook alleen maar irritant (oké, soms heb ik ook wel medelijden met haar).

Anne of Green Gables van LM Montgomery

LUISTERBOEK | MODERNE Klassieker| Engels| 320 PAGINA’S | 4 STERREN

Wat is deze leuk en lief en schattig! Zeker een aanrader, mocht je deze klassieker over de ongewenste wees Anne Shirley nog niet gelezen hebben.

Het Veld van Robert Seethaler

E-BOEK | MODERNE FICTIE| NEDERLANDS| 240 PAGINA’S | 3 STERREN | Tweede lezing

Deze las ik voor mijn leesclub. Toen ik hem de eerste keer las, vond ik hem wel aardig, maar niet geweldig. Nu nog steeds.

My Year of Rest and Relaxation van Ottessa Moshfegh

LUISTERBOEK | MODERNE FICTIE| Engels| 228 PAGINA’S | 5 STERREN | Derde lezing

Derde lezing, eerste keer als luisterboek, nog steeds perfect. Donker, sceptisch, deprimerend, prachtig.

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.