Suus Leest: 26/10/2022

Sinds dat ik met de lerarenopleiding Nederlands begonnen ben, is mijn lezen enigszins veranderd. Natuurlijk moet ik allereerst aardig wat Nederlandse klassiekers lezen, maar ik probeer me ook wat meer te verdiepen in de jeugdliteratuur. Dit zul je over een weekje teruglezen wanneer ik het lijstje deel van boeken die ik deze maand uit heb gelezen. Maar voor nu wil ik proberen weer terug in de traditie te komen waar ik wekelijks met jullie deel in welke boeken ik op dat moment bezig ben en wat mijn meningen zijn.

De zaak 40/61 - Harry Mulisch

Een rapportage over het proces Eichmann, maar niet enkel een droog verslag. Mooi geschreven, autobiografisch. Ik las deze ooit tijdens mijn studie Literatuurkritiek en nu mag ik hem weer lezen voor de lerarenopleiding. Ik weet dat ik hem toen veel te gehaast gelezen had en daardoor weinig herinner. Sindsdien heb ik wat meer Mulisch gelezen en heb ik enorme waardering voor hem gekregen. Daarom neem ik er nu wat extra tijd voor.

Titel: De zaak 40/60
Auteur: Harry Mulisch
Jaar: 1962
Genre: Non-fictie
Format: E-boek
*tweede keer
*voor school
voortgang: 34 / 194
Oordeel tot nu toe:

⭐⭐⭐⭐

Dubbelspel - F.M. Arion

Deze roman volgt vier dominospelers in het Curaçaose dorpje Wakota. Ze delen hun gedachten over elkaar, maar ook over elkaars vrouwen, over de wereld en over politiek. Hoewel het verhaal me aardig boeit op dit moment, denk ik dat ik moet overstappen van het luisterboek naar de paperback, want om de een of andere reden grijpt deze me (nog) niet. Het helpt misschien ook niet dat ik een ander luisterboek klaar heb liggen als volgende waar ik véél meer zin in heb…

Titel: Dubbelspel
Auteur: F.M. Arion
Jaar: 1973
Genre: Moderne klassieker
Format: Luisterboek
* voor school
Voortgang: 64 / 320
Oordeel tot nu toe:

⭐⭐⭐

Oorlogsgeheimen - Jacques Vriens

Het Zuid-Limburgse dorpje waar Tuur woont, is bezet door de Duitsers. In het begin vinden Tuur en zijn buurmeisje Maartje dit vooral spannend, maar gaandeweg komen ze erachter dat het allemaal veel erger is. Hoewel de volwassenen zoveel mogelijk geheim proberen te houden, wordt hen steeds meer duidelijker, en wanneer Maartje Tuur een heel groot geheim vertelt, komt de oorlog heel dichtbij. Wat is dit een mooi en ontroerend geschreven verhaal. Ik wou dat deze al bestond toen ik een jaar of 12 was.

Titel: Oorlogsgeheimen
Auteur: Jacques Vriens
Jaar: 2007
Genre: Historische Fictie
Format: E-boek
* Young Adult
Voortgang: 90 / 158
Oordeel tot nu toe:

⭐⭐⭐⭐⭐

Normal People - Sally Rooney

Connell en Marianne groeien op in hetzelfde Ierse dorpje en gaan naar dezelfde school. Hoewel ze op school doen alsof ze elkaar amper kennen, gaan ze in het geheim met elkaar naar bed en beginnen ze ook iets voor elkaar te voelen. Maar door een pijnlijk gebrek aan communicatie strandt hun relatie voor het einde van hun examenjaar. Hoewel ik wat moest wennen aan de schrijfstijl (de auteur maakt geen gebruik van aanhalingstekens), ben ik inmiddels wel ‘hooked’ en kan ik niet wachten om verder te lezen. Het is gevoelig en dramatisch en er gebeurt niet heel veel op plotgebied. Perfect voor mij dus!

Titel: Normal People
Auteur: Sally Rooney
Jaar: 2018
Genre: Moderne Fictie
Format: Paperback
Voortgang: 98 / 266
Oordeel tot nu toe:

⭐⭐⭐⭐

Welke boeken ben jij op dit moment aan het lezen?

Follow Me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.