Suus Leest

Suus Las: December

Het laatste maandelijkse ‘Suus Las’-lijstje over 2020. Hierbij de 11 boeken die ik in december las!

Weet ik veel - Mirjam Oldenhave

Non-fictie |
2019 |
Ambo|Anthos |
114 pagina’s |
Nederlands |
Paperback |
• Kopen •

Mirjam Oldenhaven is pleegmoeder en vertelt hier prachtig en liefdevol over, zonder de ogen te sluiten voor de nare momenten.

Oordeel

Een jongen met de naam Kerstmis - Matt Haig

Kinderboek |
2015 |
Moon Uitgevers |
256 pagina’s |
Eboek |
• Kopen •

Als Nikolas’ vader voor een klus waarmee hij veel geld kan verdienen een poosje weg moet, blijft Nicolas achter in hun kleine huisje in Finland, samen met zijn kwaadaardige tante Carlotta. Dit houdt Nikolas niet lang vol, dus hij gaat al gauw zijn vader achterna en ontdekt de wereld van Elfen!
Leuk kinderverhaal, maar erg lang en na een poosje vond ik het toch wel goed geweest.

Oordeel

De goede immigrant - samengesteld door Dipsaus

Non-fictie |
2020 |
Pluim |
199 pagina’s |
Eboek |
• Kopen •

In deze Nederlandse editie van The Good Immigrant vertellen Nederlandse immigranten over hun ervaringen in anekdotes, interviews en essays. Een prachtige bundel samengesteld door de vrouwen van Dipsaus Podcast.

Oordeel

Anna Karenina - Leo Tolstoy

Klassieker |
1877 |
972 pagina’s |
Luisterboek |
• Kopen •

Eindelijk heb ik ook dé Russische klassieker gelezen. Een prachtige dramatische roman over liefde en overspel. Ik houd van de overdreven drama die dit soort boeken met zich mee draagt. Geen vijf sterren, want stiekem waren sommige passages toch écht te lang.

Oordeel

Stoorzender - Arjen Lubach

Non-fictie |
2020 |
Podium |
256 pagina’s |
Luisterboek |
• Kopen •

In Stoorzender vertelt Lubach over twee jaar van zijn leven, vanuit zes verschillende plekken (van Vlieland tot Zweden tot Los Angeles). Van persoonlijke, soms ontroerende stukjes, tot leuke anekdotes. Wel extra leuk als luisterboek door de schrijver voorgelezen - dat geeft het wat extra dimensie. Verder niet súper goed, maar wel leuk.

Oordeel

Girl, Women, Other - Bernadine Evaristo

Moderne fictie |
2019 |
Penguin (De Geus) |
453 pagina’s |
Paperback |
• Kopen (ENG) •
• Kopen (NL) •

Het leven in Groot Brittannië, beschreven vanuit het oogpunt van verschillende - meestal zwarte - (voornamelijk) vrouwen, die allemaal weer met elkaar te maken hebben. Hoewel de verhalen ontroeren en belangrijk zijn, pakte dit boek mij niet. De schrijfstijl is om onverklaarbare redenen vreemd (geen hoofdletters, nauwelijks interpunctie) en dit stoorde mij enorm.

Oordeel

Tegenwoordig heet iedereen Sorry - Bart Moeyaert

Jeugdliteratuur |
2018 |
Querido |
128 pagina’s |
Eboek |
• Kopen •

Bianca’s broertje Alan is ziek en eist alle aandacht van hun moeder op. Volgens haar ouders is zij bovendien onhandelbaar. Maar als ze haar favoriete actrice ontmoet die haar juist merkwaardig noemt, besluit ze zichzelf opnieuw uit te vinden. Ontroerend om te ervaren wat er in het hoofd van dit meisje omgaat, maar een wat oninteressant plot.

Oordeel

Mijn ontelbare identiteiten - Sinan Çankaya

Non-fictie |
2020 |
De Bezige Bij |
240 pagina’s |
Luisterboek |
• Kopen •

In Mijn ontelbare identiteiten schrijft Sinan Çankaya over zijn jeugd, hoe hij opgroeide als zoon van migranten en hoe hij zijn eigen identiteit probeerde te bepalen. Met een gezonde dosis humor drukt de auteur de lezer met de neus op de feiten.

Oordeel

The Beginning of the World in the Middle of the Night - Jen Campbell

Korte verhalen |
2017 |
Two Roads |
224 pagina’s |
Paperback |

Een bundel met korte verhalen gebaseerd op sprookjes. Raar en mooi, maar soms ook wat voor de hand liggend wanneer bestaande sprookjes letterlijk verteld worden in de verhalen. Eén verhaal vond ik zeker vijf sterren waard, maar andere juist totaal niet. Wat minder bijzonder dan verwacht, dus.

Oordeel

De Donor - Clare Mackintosh

Thriller |
2020 |
De Fontijn |
80 pagina’s |
Eboek |

Meg’s leven wordt gered door een geslaagde harttransplantatie. Als de moeder van de donor contact met haar opneemt, verwacht Meg dat ze iets voor haar terug kan doen. Maar het blijkt al snel dat haar toelaten in hun leven een slechte keuze was…
Op zich een prima korte thriller, maar een onhandige schrijfstijl (misschien lag dat aan de vertaling), en ook niet super spannend (enigszins voorspelbaar).

Oordeel

Afgesloten - Natasza Tardio

Jeugdliteratuur |
2017 |
Kluitman |
78 pagina’s |
Eboek |
• Kopen •

De klas van Dana en haar klasgenoten gaan op werkweek naar Texel. Maar wanneer ze door een tunnel rijden, is er opeens een grote explosie.

Oordeel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest