Suus Leeft Suus Luistert

Suus Luisterde: 2020

Het jaar 2020 was voor mij qua muziek voornamelijk wat sentimenteel. Muziek met mooie teksten en rustige melodieën bleken veel voor te komen op mijn ‘Spotify Wrap Up’. Hierbij deel ik wat hoogtepunten. (Vergeef me, ik ben geen muziekkenner, dus heel intelligent zal ik deze muziek niet beschrijven)

dodie

Al enkele jaren op een rij is dodie mijn meest geluisterde artiest. Haar zachte stem en gevoelige liedjes komen op al mijn afspeellijsten voor - voor elke ‘mood’ is er wel een nummer!
In het najaar kondigde ze een nieuw album aan dat in 2021 zal verschijnen. De single Cool Girl. Verder bracht ze begin december nog de single Rainbow uit, die zij jaren geleden al eens op YouTube postte.

Lorde

Hoewel ik Lorde eerder ook wel al eens luisterde, nooit zó structureel als dit jaar. Het album Melodrama en dan met name het nummer Liability heb ik grijsgedraaid. De bijzondere krachtige maar kwetsbare stem van Lorde gecombineerd met poëtische teksten raakte me telkens weer.
Mijn favorieten: The Louvre, Liability, Writer in the Dark

Orla Gartland

De Ierse zangeres Orla Gartland bracht in 2020 de EP Freckle Season uit, met enkele upbeat nummers waar je bijna vrolijk op zou dansen totdat je de teksten luistert en enkele liedjes die je meteen raken. In oktober kwam dan nog de nieuwe single Pretending die weer wat meer in die eerste categorie valt.

Taylor Swift

In Lockdown heeft Taylor Swift even twee albums gemaakt (folklore & evermore). Hoewel niet elk nummer mij raakt, ben ik wel enorm onder de indruk van deze tekstueel interessante liedjes met mooie teksten met een literaire ondertoon.
Mijn favorieten van folklore: exile, mad woman, the lakes
Mijn favorieten van evermore: champagne problems, no body no crime, coney island, evermore.

Instrumentale muziek

Tijdens het lezen, studeren of schrijven luister ik vaak naar instrumentale muziek (klassiek, filmmuziek etc). Omdat ik daar al helemaal geen zinnig woord over kwijt kan, hierbij een paar van mijn favorieten. Enkele hiervan luister ik al jaren, andere heb ik dit jaar pas ontdekt.


Franz Gordon - Flirting at the masquerade, altostratus
Yann Tiersen - Comptine d’un autre été, La Valse d’Amélie
Alexandre Desplat - Alan Turing’s Legacy, The imitation game
Pasquale Catalano - Le conseguenze dell’amore
Hanz Zimmer - Time, Cornfield Chase
Ramin Djawadi - Light of the Seven
Ludovico Einaudi - Divenire
John Williams - Theme from Schindler’s List
Michael Nyman - The Heart asks Pleasure first

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest